A SINOSZ Komárom-Esztergomi Megyei, ill. Tatabányai Helyi Szervezetének tagjai “Nyárbúcsúztató bográcsozást” szerveztek Kőhányáspusztán. A bográcsozásra a nyár egyik utolsó napján, 2015. augusztus 29-én, szombaton került sor.

A csapat 15 fővel jelent meg; sokan busszal vagy autóval, motorral érkeztek. Csodálatos helyen táboroztunk le, csendes, nyugodt környezetben, egy falusi háznál.  A ház belülről nagyon stílusos, “retró”, antik bútorokkal volt berendezve.

Egy kis nosztalgiázás után a csapat minden tagja szorgoskodott, a férfiak asztalokat, padokat hordtak ki, tüzet gyújtottak, vízért mentek, a hölgyek a paprikás krumpli előkészületeiben szorgoskodtak. Mikor minden rendelkezésre állt, Halma Tamás megyei elnökségi tag nekiállt a bográcsos paprikás krumpli főzésének.
Amíg az étel nem készült el, a társaság tagjai tollaslabdáztak, beszélgettek, feltérképezték a falut és környékét.
A paprikás krumplit jóízűen elfogyasztottuk, szinte alig maradt belőle. Az ebéd után egy kis lazulás következett, a tagtársak sok viccet meséltek egymásnak, amin jókat derültek, sokan a nyári élményeiket mesélték el.
A délutáni órákban  indult vissza a csapat. Visszaindulásunk előtt még megtekintettük a faluban lévő kápolnát és azt körülvevő parkot, ill. elolvastuk az  Avilai Szent Terézről írott dokumentációt. Mindenki nagyon jól érezte magát, az idő is csodálatos volt. Megbeszéltük, hogy tavasszal újra eljövünk erre a csodálatos helyre.
A képek önmagukért beszélnek!

Írta: Pocsai Istvánné, helyi elnök
Fotó: Herold István, Nagy László Miklós