A SINOSZ Nagykanizsai Helyi Szervezetéből 2016. július 28-án 15 fővel a Győri Audi-gyárban tettünk látogatást.

E látogatás már a 3., a magyar járműgyártással foglalkozó gyárlátogatásunk volt, mely joggal korbácsolta fel tagságunk érdeklődését és figyelmét.  Az előző évben a Mercedes kecskeméti fellegvárában voltunk, 2014-ben pedig a szentgotthárdi Opel-műveket látogattuk meg. Az Audi-gyárban látottak azonban minden képzeletet felülmúltak.
A gyár 550 hektáron terül el, 11.000 ( tizenegyezer) embert foglalkoztat, saját bölcsődéje, óvodája, iskolája és középiskolája van. Naponta 4.5 milliárd forint értékű készletet használnak fel. A méretekre jellemző, hogy 250 nagypályás focipálya férne el, három szint magasan. A dolgozókat 2 óránként váltják, , de ugyanarra a munkára már senki sem kerül vissza, a monotonizmus elkerülése végett. Egyben a dolgozók szaktudásának sokrétűségére is figyelnek, mivel 4-4 munkafázisra vannak kiképezve. A gyárhoz tartozik még tesztpálya, kutatóbázis is.
A kétórás látogatás során minden kérdésünkre kimerítő választ kaptunk, az idegenvezetőtől a jelenlévő jelnyelvi tolmács segítségével. Hatalmas élmény volt!

Horváth István megyei elnök