Nyári élményeim mesélem el így, az ősz kapujában. A legmelegebb hónapra a Hallod?! Szülőklub Egyesület és a SINOSZ kerékpártúrát hirdetett. 2016. augusztus 8-án indultunk neki a kalandnak.

 1. nap Fonyódon vártuk a csapatot és meg is érkeztek 10 óra 15 percre.  (50 km)
  Balatonmáriafürdőn a Nagymamám pizzával, itallal és kávéval várta a megfáradt kerékpárosokat.
  Fenékpusztán álltunk meg újra egy kis pihenőre.
  Keszthelyen kettévált a csapat: egyik fele (a fiatalok) elmentek fagyizni, a másik fele folytatta az utat Balatongyörökig – Balatongyörökön találkoztunk. Mivel 16 óra előtt érkeztünk meg, így még jutott idő egy nagy fürdőzésre is. Grillezéssel fejeztük be a napot. Zalaegerszegről Pummerné Gróf Katalin (a Zala Megyei Szervezet titkára) meglátogatott bennünket, aminek nagyon örültünk, sokat beszélgettünk.
 2. nap Ez a nap volt a legnehezebb. Ezt tudtuk már reggel és ezért fél 9-kor indultunk. (80 km)
  Badacsonyig ötször megálltunk, a tájban gyönyörködtünk. De aztán sietni kellett, mert a cél még nagyon messze volt. Hozzátartozik, hogy 40 fokot mutatott a hőmérő. Föl kellett menni sok dombon, ami elég fárasztó volt. Szerencsére volt felvezető autó, ahol lehetett inni és enni, ki mit szeretett volna. Balatonalmádiig mentünk, de már Alsóőrsön mindenki úgy érezte, hogy itt a vég. Szerencsére hamarosan megérkeztünk a táborhelyre. A szállás klassz helyen volt, mert mellette volt a strand és egy nyári fesztivál. Az idő kezdett elromlani, de még nem esett. Sajnos fürdeni nem engedtek, mert másodfokú viharjelzés volt. Ezért elmentünk a fesztiválra, ahol volt zene, pizzát ettünk, jól éreztük magunkat.
 3. nap Mindenki nagyon fáradt, de azért közös reggeli után elindultunk, Kőröshegy volt a következő állomás. (kb. 50 km)Az idő kegyes volt hozzánk. Hideg lett, fújt a szél, de nem esett az eső. Balatonaligán megcsodáltuk a szép kilátást, a régi üdülőket. Találtunk egy nagyon jó helyet, ahol ebédeltünk. Fél öt körül eleredt az eső, 500 m-re a szállástól! Sajnos bőrig áztunk. A szállás jó volt, kaptunk vacsorát és reggelit. Egy lány a megbeszéltek szerint még csatlakozott hozzánk.
 4. nap Ez már a levezető szakasz volt, Fonyódig 38 km.  13 órakor a kaposváriak, budapestiek vonatra szálltak és vitték a kirándulásnak jó hírét.

Fényképekkel megmutatom, milyen szép helyeken járt lelkes csapatunk.

Németh Balázs