A “JELeskedjünk a könyvtárral” című programsorozat 2018 nyarán is folytatódott Egerben, a Bródy Sándor Megyei- és Városi Könyvtár szervezésében:

  • Június 19-én “Mesélő műemlékek alcímmel az egri Líceum épületében jártunk és előadást hallhattunk az épület történetéről Dr. Ludányi Gabriella művészettörténész előadásában, és az Egri Főegyházmegyei Könyvtár ritkaságait is megtekinthettük Balogh Ferenc igazgató segítségével.

  • Július 10-én szintén “Mesélő műemlékek” alcímmel az Egri Érseki Palotában jártunk, ahol Dr. Löffler Erzsébet történész vezetett körbe bennünket a palota kiállításán, kulturális örökségünk kincseit bemutatva.

  • Augusztus 28-án a “Mozdulj +!” alcímmel megtartott kirándulós programon a Felsőtárkányi-tónál jártunk, ahol a Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontjában vártak bennünket egy igen tartalmas előadással, majd a tó körüli séta után együtt uzsonnázva, beszélgetve töltöttük el a kellemes és friss napsütéses időt.

Köszönjük a tagoknak a nyári könyvtári programok iránti érdeklődést. Köszönjük még Kévés Zsuzsa jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentesítést, és a könyvtár munkatársának, Vasné Varga Zitának a kitűnő szervezéseket!

Szeptember 18-án is várjuk a résztvevőket, amikor

az egri várban mesélnek a műemlékek!

Domboróczki Tamásné megyei titkár