“Nyelvvizsga akadályok nélkül!”

A siket és nagyothalló személyek nyelvvizsgával kapcsolatos tapasztalatai

Mindannyian tudjuk, hogy az idegennyelv-ismeret milyen fontos a középfokú és felsőfokú tanulmányok során. Az idegennyelv-tudás és a nyelvvizsga belépő lehet a munka világába is. Az elmúlt években többen kerestetek már meg bennünket és vártatok jó tanácsokat tőlünk, hogy milyen lehetőségeitek vannak hallássérült személyként, amikor nyelvvizsgázni szeretnétek.
Ezt a kérdőívet azért indítjuk útnak, hogy információt kapjunk a siket és nagyothalló személyek nyelvvizsgával kapcsolatos tapasztalatairól. Arra keressük a választ, hogy a siket és nagyothalló személyek számára milyen feltételek biztosíthatják az egyenlő esélyű hozzáférést a nyelvvizsgákhoz, és mi jelenti a legnagyobb nehézséget a nyelvvizsgázás folyamatában.

Amennyiben kérdésed, vagy észrevételed van a kérdőívvel vagy a kutatás célját illetően, kérjük, írd meg nekünk! Kérdéseidet, észrevételeidet kérjük, küldd meg nekünk a nyelvtanulas@sinosz.hu e-mail címre!

Köszönettel:
Dr. Hangya Dóra és dr. Laczka Zsanett,
a SINOSZ munkatársai

Kérjük, szánj 10 percet a kérdőív kitöltésére, segítve ezzel a SINOSZ munkáját, hogy még hatékonyabban képviselhessük a Te érdekeidet!

???? Ide kattintva tudod kitölteni: KÉRDŐÍV

Kitöltés határideje: 2020. november 20.

Kérjük, töltsétek ki minél többen, segítsétek érdekvédelmi munkánkat válaszaitokkal!