A tatabányai a Jászai Mari Színház ⋅ Népház folytatja öt éve elindított hagyományát, így ebben az évadban is tervezik előadásaik akadálymentesítését: siket és nagyothalló nézők számára jelnyelvi tolmács, vak és gyengénlátó érdeklődők számára pedig narráció segíti a tökéletesebb megértést ezeken az alkalmakon.

2017 tavaszán az idei évad legfrissebb előadását, a

Nyolc nő

című bűnügyi komédiát mutatják be komplex akadálymentesítés segítségével.

Az akadálymentesített előadás időpontja: május 21., vasárnap, 17.00.

Kulisszabejárás: 15.30-tól

Jegyárak:

  • fogyatékossággal élőknek: 1000 Ft/fő
  • kísérőknek: ingyenes

 

Miről szól a darab?
Adott egy francia hegyi kastély és a benne élők: egy nagymama, egy anya, egy nagynéni, egy sógornő, két lánygyermek és két alkalmazott: csupa nő. És persze a férfi, aki férj, apa és szerető egy személyben. Ő az, aki karácsony reggelén már nem kel ki ágyából: hátából egy kés áll ki. Adott tehát egy hulla és nyolc lehetséges gyilkos. Megannyi indíték a gyilkosságra. A nyolc nő nyomozni kezd, és számtalan titok lepleződik le. És a bűnjelek egyre csak szaporodnak: egy elvágott telefonvezeték, két elnémított kutya, egy váratlanul előkerülő pisztoly, ami ha már előkerült, annak rendje és módja szerint el is dördül. De lesz-e több áldozat?
A darab népszerű szerzője Robert Thomas, Agatha Christie méltó tanítványa. A darab krimi is, vígjáték is egyben, így várhatóan sok nézőnek elnyeri a tetszését.

Az előadás időtartama: 140 perc, egy szünettel.

Szereposztás és további képek a színház honlapján: Nyolc nő

Jegyigénylés május 15-ig, az alábbi elérhetőségeken, Jenei Gabriella művészeti programvezetőnél:

  • 20/400-4656
  • jenei.gabi@jaszaiszinhaz.hu

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Jászai Mari Színház ⋅ Népház!