Az idei Magyar Filmhét nyitóünnepségén a SINOSZ felhívást intézett a filmszakma képviselőihez azzal a céllal, hogy a jövőben valamennyi magyar filmhez készüljön magyar feliratos kópia. A siket és nagyothalló nézők számára így válhatnak elérhetővé ezek a filmek, így lehet számukra is akadálymentes élmény a mozizás.

Mint az Országos Elnökség által kiadott állásfoglalásban is megfogalmaztuk:

„Elérendő cél, hogy a hazai készítésű, magyar nyelvű filmek is legyenek feliratozva, valamint minden moziban vetítendő filmnek legyen feliratosan is megnézhető változata.”

 

Most örömmel adunk hírt egy különleges, szabadtéri filmvetítésről! Az alkalmi szabadtéri moziban egy olyan filmet láthat a közönség, amelyet a SINOSZ felhívásának hatására magyar nyelvű felirattal láttak el.

Szekszárdon rendezik meg az Obsitos Filmnapot, amelyen az Obsitos című, magyar, közösségi gyártással készült nagyjátékfilmet vetítik le.

A rendezvényt egy rekordkísérlettel* is összekötik.

 

OBSITOS FILMNAP

Szekszárd, Béla király tér

2016. augusztus 28. 13:00-22:00 óráig

 

Miért éppen Szekszárdon? Az Obsitos egy „FILM, AMIÉRT ÖSSZEFOGOTT A VÁROS!”: Szekszárdon forgatták, közösségi gyártással.

Program:

13.00 – 14.00     Közönségtalálkozó a filmben közreműködő színészekkel és a stábtagokkal

14.00 – 20.15     Amikor a filmkockák megelevenednek…

színpadi műsor a filmben szereplő művészeti csoportokkal

20:15     Hogyan készült az Obsitos?

színpadi beszélgetés a film készítőivel

20:30   Az Obsitos című magyar, közösségi gyártással készült játékfilm vetítése magyar nyelvű feliratozással

Hivatalos rekordkísérlet!

Szekszárdon, a Béla király téren kialakításra kerülő szabadtéri moziban, a városban egy évvel ezelőtt leforgatott, Obsitos című játékfilm kerül levetítésre. A vetítés egyben hivatalos rekordkísérlet* is, melynek célja, hogy Szekszárdon legyen regisztrálva Magyarország legnagyobb szabadtéri mozija, mely lehetséges, hogy egyben a világ legnagyobb szabadtéri mozija lesz. A rekordkísérlet hitelességének ellenőrzését a rekordok.hu regisztrátora végzi.

21:45     A rekordkísérlet eredményhirdetése (Rekord diploma átadása)

A rendezvény idején kézműves programokkal és vásárral is várják az érdeklődőket a Béla király téren.

Obsitos_kep

Mellékletek:

Kindl Gábor, a játékfilm producere szavait idézve:

„Fontos, hogy a közösségi összefogással elkészített filmet a lehető legtöbb emberhez el tudják juttatni. A SINOSZ feliratozásra vonatkozó kérése a tavaszi filmszemlén hangzott el, ennek kívánunk eleget tenni augusztus 28-án, Szekszárdon, a Béla király téren.

A nap folyamán jelen lesznek a film vezető színészei is, többek között a Háryt alakító Mikó István (Jászai Mari-díjas) és Adorjáni Bálint színművész.”

 

E nem mindennapi rendezvényt a film alkotóival együtt szeretettel ajánljuk mindenkinek.

Töltsetek el sorstársaitokkal közösen egy kellemes vasárnap délutánt és estét Szekszárdon!

 

obsitos_tabla