Az őcsényi repülőtérre látogattunk Szekszárdról, a SINOSZ Tolna Megyei Szervezetéből az érdeklődő tagokkal 2022. október 28-án.

A repülőtérre helyközi járattal mentünk ki, és egy kisebb séta után érkeztünk meg a reptérre, ahol Gulyás András, a repülőiskola egyik vezetője fogadott minket. Megmutatta az iskola gyakorlati helyét, ahol jelenleg éppen török nemzetiségű fiatalok tanulnak repülést, szerelést, hiszen – mint megtudtuk – már 15 éves kortól szerezhet bárki vitorlázórepülő jogosítványt. A repülőtér épületében megnéztünk egy szimulátort, ahol éppen egy tanuló gyakorolta a fel- és leszállást.
Ezután Böröcz Attila, a SINOSZ Tolna Megyei Szervezet újonnan megválasztott elnöke, aki szintén 15 éves kora óta repül, valamint ő a repülőtér főpilótája, a hangárban lévő vitorlázórepülőket mutatta meg tagjainknak, ahol elmondta, hogyan működnek a repülők, elmagyarázta a műszerfalon található kapcsolók, mérők funkcióját. Aki akart, be is ülhetett több repülőbe és az ejtőernyőt is felpróbálhatta. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, ezért felszállni nem tudtunk, de elnök úr mindenkit elvitt egy körre a fűben, a kifutópályán.
Tagjaink beszámolója alapján nagyon érdekes, izgalmas volt a program, mindenképpen szeretnének még menni, és ha az időjárás is engedi, a repülést is kipróbálva.

Köszönjük szépen a jelnyelvi tolmácsolást a SINOSZ Tolna Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálatnak. A program a SzÉP keretében valósult meg.