Harmadik alkalommal tartott a Vodafone munkatársa, Kovács Gábor, okoseszközökkel kapcsolatban előadást a SINOSZ Békés Megyei Szervezeténél. Ezúttal a személyre szabhatóságot, a kényelmi és biztonsági funkciókat, valamint a kisegítő lehetőségeket vettük sorba, melyek könnyebbé teszik a készülékek használatát.

Sok alapbeállítás elérése és használata egyértelmű volt. Érintőlegesen átbeszéltük azokat a funkciókat, melyek inkább a kényelmet szolgálják. Ilyen például az intelligens képzár, a képernyő fényerejének állítása, automatikus lezárása, és a felhőalkalmazás, mely nagyobb tárhelyet biztosít eszközünk számára.

A kisegítő lehetőségeknél vannak olyan funkciók, melyeket arra fejlesztettek ki, hogy akár végtaggal sérült vagy látásában, hallásában korlátozott ember is könnyen használni tudja az okoseszközt. Hallássérült emberek számára egyedi fülhallgató-beállítás is lehetséges. Az értesítéseket pedig nem csak hang, hanem fényvillanás is kísérheti.

Az előadás minden részletre kitért. Gábor felé sok kérdés hangzott el, melyekre felkészülten válaszolt és egyenként segíteni tudott a felmerülő problémák kezelésében.

Krisánné Simon Tímea, részt vevő tag