A SINOSZ Békés Megyei Szervezete támogatja tagjait abban, hogy lépést tudjanak tartani a technikai fejlődéssel. Ennek érdekében kétalkalmas programsorozatot valósított meg a békéscsabai Vodafone-üzlet munkatársainak segítségével, a SINOSZ T.É.M.A. pályázata keretében.

Az első alkalom 2015. július 9-én volt. Ekkor a Vodafone munkatársa, Kovács Gábor tartott interaktív bemutatót az okostelefonok használatáról. Tájékoztatást tartott a három, az okostelefonokon leggyakrabban előforduló operációs rendszerről. Szó volt a helyes használatról, tartozékokról és a típushibákról is. Elmondta és meg is mutatta, mi a teendő, ha lefagy a telefon, vagy ha a képernyőzárat nem tudjuk feloldani. Elmagyarázta az ikonok használatát, megmutatta a tagoknak, honnan érdemes az applikációkat (alkalmazásokat) letölteni és azokat hogyan kell telepíteni az eszközre.

A második programon, mely július 23-án volt, a tabletekről volt szó. Örömmel vettük, hogy Kovács Róbert, a Vodafone üzletvezetője is el tudott jönni erre az alkalomra. A második előadó is megmutatta az alapvető ikonok használatát és jelentését. Mi a teendő, ha nem ismeri fel az eszköz a sim kártyát, vagy a memóriakártyát. Sokan kíváncsiak voltak arra, hogyan kell telefonálni az eszközön, mivel a KONTAKT Tolmácsszolgáltatás alkalmazást is tableten használják a legtöbben.

Az előadás folyamán sok kérdés merült fel, melyekre szívesen válaszolt vendégünk. Mindent a gyakorlatban is kipróbálhattak a tagok és segítséget kaptak, ha probléma merült fel.

Az érdeklődők száma is mutatta, hogy ez a programsorozat napjainkban nagyon aktuális, és igen hasznos információkkal szolgált.