A Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2022-ben pályázatot írt ki Az év Vas Megyei Önkéntese címmel, melyre 19 pályázat érkezett. A SINOSZ Vas Megyei Szervezetének nagy büszkeségére, megyei elnökségi tagunk, Tóth Csabáné lett ennek az elismerésnek az egyik díjazottja. Gratulálunk!

A kitüntetésre azokat az önkéntes tevékenységet végző személyeket jelölhették, akik szűkebb vagy tágabb környezetükben önkéntes munkájukkal hozzájárulnak szervezetük, egyesületük fejlődéséhez, szebbé, jobbá teszik embertársaik mindennapjait.

A CsEÖH szakmai zsűrije december 5-én adta át a díjakat, az önkéntesek nemzetközi napján. 1985 óta ugyanis az ENSZ kezdeményezésére ezen a napon ünnepeljük az önkénteseket, akiknek szerepe egyre jobban felértékelődik.
A CsEÖH a Facebook-oldalán így ír az eseményről:

„Célunk a kezdeményezéssel kapcsolatban elsődlegesen az volt, hogy a Vas megyében élők körében népszerűsítsük az önkéntesség kultúráját, rávilágítsunk a fontosságára, mivel az önkéntesek munkája a társadalom, illetve a helyi közösség önszerveződő, érdekérvényesítő képességét is tükrözi.

Tóth Csabáné immár 5. éve megyei elnökségi tagként és 50 éve a SINOSZ tagjaként a siketek társadalmi integrációján dolgozik, célja, hogy siket és halló ember közelebb kerüljön egymáshoz, hogy a siketkultúra megismertetésével megkönnyítse a siket és nagyothalló embertársaink megértését, elfogadását. 20 éven át oktatott jelnyelvet, számos szemléletformáló órán és rendezvényen vesz részt iskolákban, civil napokon vállal önkéntes munkát, 2022-ben a Vas Megyei Szervezet Savaria Karneválon való felvonulásában vállalt oroszlánrészt. Pályafutásáról és önkéntes tevékenységéről a jövő év elején jelenik meg egy hosszabb lélegzetű cikk a helyi sajtó hasábjain, de röviden már december 5-én is beszámolt a lapunk és a Vas Megyei Hírportál e jeles díjról.

S bár mindenkit sajnos nem tudnak egyenként díjban részesíteni, a Vas Megyei Szervezet több tagja is élen jár az önkéntes munkában. Példaértékű Horváth Istvánné mindennapos munkája, mellyel a SINOSZ Vas Megyei Szervezetét összetartja, s már szárnyát bontogatja a feltörekvő nemzedék is: Gergácz Marcell és Somlai István is szervezetünk hírnevét öregbíti nap mint nap. Köszönjük munkájukat, álljon követendő példaként valamennyi tagunk előtt aktivitásuk, hiszen együtt tudunk eredményeket elérni, változásokat kieszközölni, érdekeinket képviselni.

Köszönjük Gorza Norbertnek, a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetőjének a pályázati lehetőséget és a civil szervezetek érdekében végzett mindenkori munkáját.