[youtube id=”y9eu3nJDH9g” width=”781″ height=”439″ autoplay=”no” api_params=”&rel=0 ” class=””]

A SINOSZ Győri Helyi Szervezete évek óta kiváló kapcsolatokat ápol a győri önkormányzattal, közelebbről Borkai Zsolt polgármester úrral. Régi vágya teljesült most a győri hallássérülteknek 2015 karácsonya előtt, nevezetesen az, hogy korszerű, a mai kor követelményeinek megfelelő számítógépet használhassanak a SINOSZ-helyiségben Győrött.

A polgármester úr támogatásával egy asztali számítógépet és egy NOTEBOOK-ot  vásárolt a helyi szervezet 400000 Ft értékben. Ezzel a fejlesztéssel a közösségi klubhelyiségben a hallássérült tagoknak biztosított a számítógéphasználat és a nyílt WIFI-hozzáférés is megvalósult.

Jagodics Rezsőné, a Győri Helyi Szervezet elnöke elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy 2015-ben is fejlődjenek a működési feltételek Győrött. Az ő személyes közbenjárása kellett ahhoz, hogy az önkormányzati forrásokhoz jussunk.

Ebben az évben a számítógépek beszerzése mellett önkormányzati pályázaton elnyert összegből és a helyi megtakarításból a közösségi helyiségekbe és az irodába új bútorok kerültek 395 eFt értékben. Ezen kívül az ez évi, helyi Siketek Világnapja rendezvény és egy sportprogram is önkormányzati támogatással valósult meg.

A hallássérültek körében is elmondható az a városi szlogen, hogy

A jövő Győrben épül.

Magyar Balázs megyei titkár