A nagy érdeklődésre való tekintettel a SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete és Szentesi Helyi Szervezete kirándulást szervez Budapestre, mely során ismét a Magyar Állami Operaházba és a Rumbach utcai zsinagógába látogatunk.

Időpont: 2022. december 6., kedd

Találkozó: 7.30-kor a Szeged vasútállomáson

 

Utazás:
Szegedről a 7.45-kor induló vonattal Budapest, Nyugati pályaudvarra

Szentesről: 8.00-kor induló autóbusszal Budapest, Népligetbe. A Szentesről érkező résztvevőkkel találkozó 10.45-kor az Operaház előtt.

Az utazás saját költségre történik, enni- és innivalóról mindenki magának gondoskodik!

A kommunikációs akadálymentesítés biztosított.

A felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerjük meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Szintén felújítva, eredeti fényében ragyog a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga, amelyet lélegzetelállító szépségben sikerült helyreállítani. Ide is ellátogatunk a kirándulás során, egy rövid idegenvezetéssel betekintést nyerhetünk az igazán különleges épületbe.

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött. Jelentkezési határidő: november 28-án reggel 10 óráig.

Zombori Andrea megyei ügyintézőnél:

Nagy Éva megyei ügyintézőnél:

Programunkat Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Fogyatékosügyi támogatási keretéből, a SINOSZ SzÉP rendezvényeként valósítjuk meg.