A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete látogatást szervez Budapestre, mely során a Magyar Állami Operaházba és a Rumbach utcai zsinagógába látogatunk.

Időpont: 2022. november 8., kedd

Találkozó: 7.30-kor Szeged vasútállomáson

Utazás a 7.45-kor induló vonattal Budapest, Nyugati pályaudvarra. Az utazás saját költségre történik, enni- és innivalóról mindenki magának gondoskodik!

A felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerjük meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Szintén felújítva, eredeti fényében ragyog a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga, amelyet lélegzetelállító szépségben sikerült helyreállítani. Ide is ellátogatunk a kirándulásunkon, egy rövid idegenvezetés során betekintést nyerhetünk az igazán különleges épületbe.

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött, a létszám korlátozott! Jelentkezési határidő november 2-án reggel 10 óráig!

Zombori Andrea megyei ügyintézőnél:

Nagy Éva megyei ügyintézőnél:

Programunkat Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Fogyatékosügyi támogatási keretéből a SINOSZ SzÉP rendezvényeként valósítjuk meg.