2021. július 1-én, a SINOSZ Szegedi Helyi Szervezetének idei első szabadtéri programján örömtáncra vártuk az érdeklődőket. Már mindannyiunknak nagyon hiányzott a személyes találkozás, így nagyon vártuk a lehetőséget, hogy a szabadban együtt lehessünk.

Az újszegedi Erzsébet-liget árnyas fái tökéletes helyszínül szolgáltak összejövetelünknek. Több stílusban, körtáncokra épített koreográfiákat sajátíthattunk el Tyukász Brigitta vezetésével. Táncoktatónk először bemutatta a táncot, majd mozdulatokra lebontva tanulhattuk meg a lépéseket, kézmozdulatokat, forgásokat. Amikor már belejöttünk, az egyes elemeket összefűzve összeállt a kész koreográfia, melyet már zenére táncoltunk el.

Nagyon kellett koncentrálnunk a mozdulatainkra, természetesen időnként összekevertük, hogy melyik is a bal lábunk, jobb kezünk, vagy merre is forduljunk, de idővel belejöttünk és óriási sikerélmény volt egy-egy tánc elsajátítása. Ennek a mozgásformának az a nagy előnye, hogy a könnyed mozgás és öröm mellett az agyat is tornáztatja. Javítja a memóriát, az orientációt, ugyanakkor semmilyen táncos előképzettséget nem igényel. A program végére kellemesen elfáradtunk, és már örömmel várjuk a következő alkalmat.

Köszönettel tartozunk Tyukász Brigi táncoktatónknak és segítő csapatának, illetve Vörös Krisztina jelnyelvi tolmácsnak, hogy közreműködésükkel tartalmas élményt varázsoltak nekünk ezen a nyári délutánon.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretéből valósítottuk meg.

Nagy Éva Mária