A köszöntést a nőnapra eső, szokásos csütörtöki klubnapra terveztük. A saját készítésű ajándékok már szem elől eltakarva várták, hogy az ünnepeltekhez kerülhessenek. Gyorsan megteltek az ünnepi asztalhoz készített székek. Jöttek férjek is, most gyerekek nem érkeztek. A fotókon jól látni az érdeklődőket. Az asztalok ismét megteltek szebbnél szebb és finomabbnál finomabb házi sütivel.

Ünnepi köszöntőmben elmondtam, hogy milyen jó nekünk, férfiaknak, hogy vannak a nők. Szépek, ügyesek, erősek, vigaszt nyújtók. Az ünnepibe öltözött jelenlévők szemén látszott, hogy teszik nekik az őszinte dicséret.

Minden nő névre szóló, kis kávéfára rögzített ajándékot kapott. Az ajándék képe a fotón látható. Egyik férfi tagtársunk rózsa formájú cukrászsüteménnyel kedveskedett a jelenlévőknek.

További meglepetések, amik az együttlét  jó hangulatát fokozták:

  • Egyik tagtársunk január végén szívműtéten esett át, neki kerámia szívet készítettem, beleírtam a köszöntő szöveg mellé a műtét dátumát. Családjával együtt volt, így le tudtuk fotózni az örömüket. A tagtársak nagy egyetértésben kívántak további gyógyulást a köszöntöttnek.
  • Két névnaposunkat külön is köszöntöttük élő virággal, akik meglepődve, elérzékenyülten köszönték meg a figyelmességet. Nekik is sorra jöttek a társaktól a jókívánságok.
  • A klubszobában az elnökség büfészekrényt alakított ki a tagság számára. Ezt a nőnapi rendezvényen nyitottuk meg. Jó szolgálatot tesz bármikor, ha a tagok kávét, teát, rágcsálnivalót kívánnak fogyasztani. Hozzáférnek, használják, visszarendezik. A büfészekrény használatát szóban megbeszéltük, de a szekrényajtón belül kifüggesztjük, hogy mindig tudjuk alkalmazni az ehhez kapcsolódó szabályokat.
  • Uzsonnára melegszendvics készült, amit az irodában készítettünk el, így a teljes készlet elkészültéig csak az ajtókon kiszivárgott illat árulkodott, hogy újabb finomság készül. Különféle gyümölcstea volt a szendvics mellé. Ezúttal sem volt pazarlás…

A nagykanizsai időközi helyi választás miatt a kanizsai nőtagokat március 9-én, a helyi választás napján köszöntöttem a Zala Megyei Szervezet nevében.

Együtt lenni jó, bármilyen alkalom ad erre okot!

Törekednünk kell arra, hogy minél több tag váljon aktívvá, és legyen részese mindennapi örömeinknek.

                                                        Köpör István megyei elnök és Gérczei Ildikó megyei elnökségi tag