Továbbra is zárva tartanak a mozik a járvány miatt. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban emiatt hónapok óta szünetelnek az ÖSSZHANG projekt speciális felirattal akadálymentesített vetítései. Mivel bizonytalan, hogy mikor nyithat ki ismét az Uránia, a sorozat tavalyra tervezett és elmaradt filmjeit az online térben vetítik le.

Közelgő ONLINE vetítések péntek esténként:

Könnyű leckék (12) 2021. május 7., 20:00

Liza, a rókatündér (16) 2021. május 14. 20:00

A mi Kodályunk (6) 2021. május 21. 20:00

Békeidő (16) 2021. május 28. 20:00

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (16) 2021. június 4. 20:00

◊ ◊ ◊

Kedvezményes jegyár: 1000 forint/vetítés.

JEGYVÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓK:

Uránia online jegyvásárlás - leírás

 • A filmvetítésekre az online.jegy.hu oldalon lehet jegyet vásárolni az Uránia Nemzeti Filmszínház boxában.
 • Ha még nem vagy regisztrált vásárló azon a weboldalon, akkor a sikeres vásárláshoz előbb regisztrálnod kell a „Bejelentkezés” fülön, majd folytathatod a tranzakciót.
 • Amennyiben segítségre van szükséged a jegyvásárláshoz vagy a vetítésbe való bekapcsolódáshoz, itt találsz képeket és leírást a vásárlás és a vetítés elérésének menetéről.
 • Ajándékjegy vásárlására az online vetítéseknél nincs lelehetőség! Egy regisztrált vásárló csak 1 db/film jegyet tud felhasználni, ezért filmenként csak 1 db virtuális jegyet vásárolj!
  A jegyek nem átruházhatók
  és egyszerre egy eszközön felhasználhatók.

FILMEK MEGTEKINTÉSE, TECHNIKAI INFORMÁCIÓK:

 • A jegyvásárláskor megadott e-mail címre visszaigazoló e-mailt kapsz, amelyben elküldik a kiválasztott film linkjét.
 • A kapott linkre kattintva, vagy az online.jegy.hu weboldalon a programnál az Élő közvetítés gombra kattintva tekintheted meg az online vetítést, a bejelentkezést követően.
 • A vetítés a meghirdetett időpontban kezdődik és a valós vetítési időben fut, azaz nem állítható meg, és nem visszajátszható.
 • A közvetítést Google Chrome, Firefox és Safari böngészővel lehet megtekinteni, az Internet Explorer és az Edge nem támogatott.
 • Ha a közvetítésben technikai problémák merülnek fel, megoldási tanácsokat az Uránia honlapján lehet olvasni, a sorozat filmjeinek ismertető oldalán (minden oldalon lent).

LEGYEN A MOZI A HALLÁSSÉRÜLT NÉZŐKNEK IS ÉLMÉNY!
Jó szórakozást kíván a SINOSZ és az Uránia.


Összhang – Felirattal akadálymentesített vetítések 2016 óta az Uránia műsorán

“2016 őszén indítottuk el akadálymentes vetítéssorozatunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének szakmai együttműködésével.

A magyar filmkultúra régi, voltaképp a hangosfilmmel egyidős mulasztása, hogy a filmek akadálymentesítése terén kevés eredményt ért el: a siket és nagyothalló nézők a mozizás élményében nem, illetve nem egyenlő módon részesülhetnek, a filmek értését nem könnyíti számukra a moziban a párbeszédeket és a zörejeket is tartalmazó felirat. Az Uránia akadálymentes sorozatában kortárs és közelmúltban készült magyar filmek kerülnek vászonra ilyen speciális felirattal, feliratozásukat a filmszínház a SINOSZ szakmai útmutatásai szerint készíti el.
Felhívjuk az ország art mozijainak a figyelmét, hogy az Uránia-beli kiemelt vetítéseket követően a filmek feliratos változata széles körben hozzáférhető, vegyék őket műsorukra minél többen, országossá bővítve a kezdeményezést!”

További információ: http://urania-nf.hu/hu/esemenyek/698/2016/09/25/osszhang