A SINOSZ Győri Helyi Szervezet klubhelyiségében 2022. október 14-én, pénteken Szabó Gergely siket iparművész közreműködésével kézműves foglalkozáson vettek részt a tagjaink.

Szabó Gergely bemutatta a különböző alapanyagokat, a száraz terméseket és a dekorációkészítéshez szükséges ragasztópisztolyok használatát. Minden résztvevő a saját ízlésének megfelelően választhatott a hozzávalókból. Projektoron keresztül őszi képeket vetítettünk. Abból meríthették az ötletet a színvilág megválasztásához. Van natúr vagy túldíszített dekoráció is. Mindenki a saját elképzelésének megfelelően dolgozhatott.

Gergely elmagyarázta nekünk, hogyan kell haladni a kopogtató készítésénél. Mindig a koszorú alapanyag külső szélén kezdjük, majd a belső szélén folytassuk, végül felfelé haladva készítsük el a díszítőelemek ragasztását! Először a nagyobb terméseket vagy műterméseket válasszuk, majd a közepeseket tegyük hozzá, végül a kisebbekkel fejezzük be a műveleteket! A kopogtató vagy ajtódísz közepére, vagy az aljára, vagy a felső részére lehet tenni pl.: Édes otthon vagy Isten hozott! feliratot is.

4 ragasztópisztoly állt 8 fő rendelkezésére, ezért párban vagy kis csapatban dolgozhattunk és segíthettünk egymásnak. Egy gyógypedagógia szakos főiskolai hallgató nálunk szakmai gyakorlaton vett részt, és ő is kivette a részét a munkánkból. Megismerkedett a közösségünkkel.

Az együttműködés nőtt és közösségkovácsoló ereje megmutatkozott a kézműves foglalkozás alatt. Mindenki jól érezte magát,és a program végén közös csoportképet készítettünk magunkról és a saját alkotásunkról is. Egy kopogtatót a szervezet rendelkezésére bocsátották a résztvevők. A tagjaink a többi saját munkát hazavihették az otthonuk díszítésére.

Köszönjük Szabó Gergely kitartó munkáját.

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.