A SINOSZ Fejér Megyei Szervezetének tagjai szeptember utolsó szombatján a jó időt kihasználva őszköszöntő bográcsozást tartottak a Gaja-völgyben.

Aki már kóstolt szabad tűz felett készült ételt, az tudja, a sajátos íz össze sem hasonlítható a konyhában készült fogásokéval. Nem beszélve az ételkészítés közbeni remek hangulatról, a tűz fényéről, illatáról. Ezen alkalmon főszakácsunk ismét Pozsár Pál siket tagunk volt, aki több férfi társával a bogrács felett őrködött. Mialatt a bográcsban készült a marhapörkölt, addig a hölgy tagok a nagyobb gyerekekkel együtt a Gaja-parti turistaösvényen végighaladva megnézték az Ádám-Éva-fát, az Alba Regia-forrást, végül kisebb emelkedőn kaptatva felkerekedtek a Károly-kilátóhoz. A kilátóról csodálatos látvány tárult elébük, a több ezer színbe öltözött őszi erdő varázsa.

Október 5-én a Dunaújvárosi Helyi Szervezet tagjai, október 12-én a Fejér Megyei Szervezet tagjai a siketek világnapja alkalmából vacsoraestet tartottak az összetartozás jegyében. Mindkét vacsoraest kötetlen beszélgetéssel zárult.

Október 7-én a dunaújvárosi tagok Veszprémbe szerveztek kirándulást. A kirándulás során megtekintették a várost, és ellátogattak az állatkertbe. A kiránduláson kevesen vettek részt, de jó hangulatban telt.

Október 15-én a Dunaújvárosi Helyi Szervezetben klubnap alkalmával Fehér Lászlóné helyi elnökkel és az ott megjelent tagokkal a további lehetséges programterveket, ötleteket beszéltük meg, mi lenne a nekik jó. Sajnos ebben a szervezetben nagyon kevés az aktív tag, többnyire nyugdíjasok járnak be. Igyekeztünk olyan ötleteket, terveket kitalálni, amik számukra is kedvezőek.

Október 19-én a SINOSZ SzÉP keretében KRESZ-előadás volt a Fejér Megyei Szervezetben.  A SZI-TI ’97 Bt. Autósiskola vezetője, Szabó István oktató a megváltozott KRESZ-szabályokról, a személygépkocsikat és kerékpárosokat érintő KRESZ-változásokról tartott előadást. Az előadás során bővebb ismeretre tettek szert a tagok a körforgalom megfelelő és biztonságos használatáról, ill. a kerékpárral való balesetmentes közlekedésről. Az oktató a felmerült kérdésekre készségesen válaszolt. Az előadás akadálymentesen zajlott Szemánszki Renáta jelnyelvi tolmács közreműködésével.

Október 25-én az megyei és a székesfehérvári helyi elnökség tagjai a Székesfehérvári Esélykör szakmai konferenciáján vettek részt, mely a fogyatékossággal élők munkaerőpiaci elhelyezkedésének fejlesztéséről szólt.

Troppert Zita megyei titkár