Kedves Tagok és családtagjaik, barátaik!

A SINOSZ Fejér Megyei Szervezetének tagjai

őszköszöntő bográcsozást terveznek

a Gaja-völgyi tájcentrumban,

amiről a következőket érdemes tudni:

A kirándulás ideje: 2018. szeptember 29-e, szombat

Program:

A bográcsozás mellett a Gaja-szurdokvölgyben kialakított tájcentrumban rövidebb-hosszabb erdei séta alkalmával megismerhetjük a táj geológiai, régészeti értékeit, egy sajátos erdei életközösséget, növénytársulásaival, állatvilágával.
A Gaja-parti turistaösvény elvezet az Ádám-Éva-fához, az Alba Regia-forráshoz, a Vaskereszthez, a Károly-kilátóhoz és Sobri Jóska barlangjához is.

A bográcsban marhapörköltet főzünk – ára 1000 Ft/fő/tányér, ami tartalmazza a kenyér árát is. Tányért, evőeszközt biztosítunk. Az ebéd árát kérjük szeptember 26-ig a titkárnál befizetni!

Innivalóról a tagnak kell gondoskodnia! Igény szerint hozható sütnivaló szalonna, kolbász, virsli saját költségre.

 Utazási információk:

  • Saját autóval – gyülekezés reggel 07:30-07:50 óra között Székesfehérváron, a Piac téri McDonald’s parkolóban, vagy 08:30-08:45 óra között találkozás a Gaja-völgyi tájcentrum bejáratánál, a parkolóban (már aki tudja az utat).
  • Autóbusszal jövőknek – reggeli indulás a székesfehérvári Piac térről 08:40-kor Fehérvárcsurgóra – ott a a falu utolsó, harmadik buszmegállójánál (a guttamási elágazásnál) kell leszállni – menetidő kb. 25 perc.  A buszmegállótól gyalog kb. 3 km-re van a tájcentrum bejárata. De a busszal érkezők ne keseredjenek el: akik autóval érkeznek, lesznek, akik szívesen kimennek eléjük és beviszik őket a bejárathoz. Aki busszal jön, mindenképpen jelezze azt a megyei titkárnál!
  • Mivel az őszi erdőben hamar sötétedik, előreláthatóan 17-18 óráig maradunk – a busszal hazamenőknek 17:10-kor vagy 18:13-kor indul a buszuk Székesfehérvárra.

Családtagot, barátot is szeretettel várunk!

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges szeptember 26-ig Troppert Zitánál, a szekesfehervar@sinosz.hu e-mail címen vagy a 06-70/953-6341-es telefonszámon!

Szélsőséges időjárási viszonyok esetén a bográcsozás elmarad!