A SINOSZ Budapesti Nagyothallók Szervezete a Benczúr utcai központban működik, melynek tagja vagyok. A szervezet vezetősége szeptember közepén évnyitó bográcsosra hívta tagjait, hogy egy közös lakomázással, beszélgetéssel, tánccal, szabadtéri játékokkal újra aktivizálja rendszeresen és rendszertelenül bejáró tagjait.
Azzal a kéréssel fordultam a vezetőséghez, hogy a „főséf” magam lehessek. Bevásárló tor-túrára Erdős Ágnes elnököt kértem magam mellé, kuktáknak Tegyei Lászlót, Sára Ildikót, Puskásné Kováts Klárit. Apró Pétert kapcsolati főreferensnek neveztük ki. Ő fogadta a tagokat. Mindenkit régóta ismerek, és szívesen dolgozom velük.
26 főre terveztük a lakomát. Úgy gondoltam, fejenként
- 20 dkg csirkehús (2/3 comb, 1/3 mell
- 1 db TV paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- libazsír, só
- 5 féle pirospaprika (édes-nemes kalocsai és szegedi, Cayenne-bors, chili, budafoki hegyes erős)
- petrezselyem, gyömbér, szurokfű, kakukkfű, majd a végén egy kis fehérbors, és jázminpakóca megfelelő bográcsos lesz; főleg ha egy kis minőségi száraz vörösborral meglocsoljuk (kívül-belül).
Ez lett az „Anima-mi módra hami”!
Köretnek bulgurt terveztem, de kevesen ismerték ez a borzasztóan egyszerűen elkészíthető étket, ezért választási lehetőségként félig főtt burgonyakockákat hempergettünk dinsztelt petrezselyembe, és még egy kicsit átsütöttük.
Bizony, finom lett mindegyik! Többen kértek repetát, a bulgurt is megkóstolta mindenki!
Közben, és utána beszélgettünk. Új tagokkal ismerkedtünk. Ötleteltünk a jövőbeni szervezeti programokról, szükségletekről, és pingpongoztunk, közben zenét hallgattunk. Táncolni már nem volt erőnk, mert a hajnali piacozást megérezte lábunk.
Időközben a nap is kisütött, szerencsések voltunk!
Köszönöm, hogy főzhettem, hogy együtt lehettem veletek! Igazán jó volt!
Tiszai Annamária (Anima)
A fotókat Bakki László sorstársunk készítette.