Egészségesebbnek és vidámabbnak érezhettük magunkat a 2021. július 31. szombati programunk után.
A SINOSZ Ózdi Helyi Szervezetének Egészségnapja az ózdi horgásztónál valósult meg.

Kicsit hűvösebbre fordult az idő, mint az ezt megelőző napokban tapasztaltuk. Szerencsénkre a hamarosan megérkező eső elől el tudtunk bújni a félszigeten található pavilon alá. Tökéletes helyszín volt a programjaink megvalósítására.

Programváltoztatásra volt szükség, hiszen a Magyar Vöröskereszt meghívást kapott egy másik rendezvényre is, és természetesen nem szerettük volna az érkezésüket befolyásolni.

Így tehát a következő sorrendben zajlottak az események:

 • A Magyar Vöröskereszt szakemberei az újraélesztés technikáját mutatták be szemléltető bábun. Lehetőség volt, hogy mi is kipróbáljuk a látottakat. Megbeszéltünk többféle életveszélyes helyzetet és választ kaptunk arra, hogy  milyen beavatkozással tudunk segíteni a hirtelen bekövetkezett egészségkárosodás elhárításán. Mindemellett egészségügyi szűréseiken is részt vehettünk.
 • Ódor Máriusz előadását hallgatva a jóga rejtelmeibe nyertünk betekintést. A halkan csepergő eső segített ennek a relaxációs sportnak a felfedezésében. Miből is áll a jógagyakorlás:
  1. fizikai testhelyzetek, úgynevezett ászanák gyakorlása
  2. koncentráció, vagyis az elme irányítása (ezt lehet ászanák segítségével, vagy meditációval gyakorolni)
  3. a légzés, és ezzel együtt az életerő (prána) irányítása

  Ez a három dolog képviseli a lényünk három részét: test, elme és lélek (ami a lélegzetben nyilvánul meg).

 • A belsőnk kényeztetésével folytattuk programunkat, és a jóga után egy frissítő teabemutató és teaismertető előadással zártuk programsorozatunkat. Előadónk a nyári kánikulára tekintettel frissítő hideg teákkal készült, de a hűvösebb idő ellenére ez is nagyon jól esett a társaságnak.
 • Teák, melyeket megkóstoltunk: 1. ánizs-gyömbér, 2. mályvatea, 3. nyírfatea, 4. uborka-bazsalikommal, 5. lime, citrom, narancs és borsmenta, 6. piros bogyós gyümölcs áztatva, 7. rózsavíz jégkocka formájában.
Ezúton szeretnénk megköszönni a közreműködést és odaadó munkájukat a Magyar Vöröskereszt csapatának, Máriusz jógaoktatónak, Andreának (teabemutató), és Juditnak a jelnyelvi tolmácsolást.

Nagyon jó hangulatot sikerült varázsolni erre a pár órára.

További fotókat nézhettek meg a Facebook-csoportunkban.

Köszönjük mindenkinek a részvételét a SINOSZ SzÉP keretében megvalósított rendezvényünkön.

Reméljük, hamarosan újra találkozunk!