A SINOSZ a balatonfenyvesi üdülőjében tisztségviselői tréninget tartott 2014-ben. Ekkor köttetett a barátság Széles Károly Békés megyei elnök és Kovács Tibor ózdi helyi elnök között. Azóta is tartják a kapcsolatot és nem szűnt meg a barátság sem.

Széles Károly meghívásának tett eleget Kovács Tibor, amikor 2016-ban Békéscsabán együtt ünnepelte meg a megyei szervezet tagjaival és dr. Kósa Ádám elnök úrral a 2015. évi teljesítményért kapott Kiválóság-díjat. A nyárzáró ebéden az ózdi elnök is jól érezte magát és a Békés megyei elnök vendégszeretetét élvezte.

A SINOSZ Ózdi Helyi Szervezet november 24-én tartott taggyűlésére Kovács Tibor szeretettel várta Széles Károlyt, hogy viszonozni tudja a szívélyes vendégvárást. A Békés megyei elnököt valóban nagy odafigyelés, kedvesség fogadta Ózdon. Egy barátságos, befogadó társaságban tölthette így a napját. A taggyűlést végigkövetve Széles Károly szakmai tapasztalatokat is gyűjtött. Leegyeztették az ügyintézővel is a taggyűléssel kapcsolatos teendőket, a szabályos lebonyolítást. Mivel Károly közismerten nagy horgász hírében áll, ellátogattak a közelben lévő Suvadás Ligetbe, ahol az Arlói-tó található. A ködös idő ellenére is kellemes sétát tettek a tó partján.

A fentiekből is látszik, hogy milyen eredményes is volt egy több évvel ezelőtti tréning, mely megalapozott egy emberi és szakmai barátságot, ami a mai napig tart, a távolság ellenére.

Bognár Gyöngyi megyei titkár