A SINOSZ Gyulai Helyi Szervezet szervezésében immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Paintball csata Pósteleken. Idén többen jelentkeztek, mint tavaly. Valaki biciklivel jött Békéscsabáról, valaki autóval érkezett, és volt egy vállalkozó szellemű tag, aki Békéscsabáról Póstelekre futott át.

Miután odaértünk, a játékvezető ismertette a játékszabályokat és a fegyverhasználatot. Elmondta, hogy 3 méteren belül ne lőjünk rá senkire, mert közelről fájdalmat okozhat.  Két csapatra oszlott a társaság, az egyik a piros kendős, a másik csapat a sima ruhások.  Átöltöztünk egyenruhába és felvettük a védőfelszerelést is. Kezdődhetett a csata.

Mindkét csapatnak a saját bázisán egy-egy zászló volt. A feladat zászlórablás volt.  1-2 csapattag őrködött a saját bázison, a többiek az ellenfél bázisához igyekeztek, hogy elrabolják a zászlót. A harcosok nem úszták meg golyó nélkül. Egyik csapatból az egyik játékos hősiesen megszerezte a zászlót, nem adta fel, ha kapott fájdalmas golyót.  Harmadik forduló után 2:1 lett az eredmény. Minden forduló után elmesélték egymásnak, mi történt. Nem úszhattuk meg véraláfutás nélkül. Büszkén viselték a lövések okozta foltokat. Mindenki jól érezte magát, és jelezték, hogy jövőre is szívesen eljönnek.

Izgalmas napunk volt!  Találkozunk jövőre!

 

Balogh Melinda gyulai helyi elnök