paly_fejlec

A Siemens és Signia hallókészülékek gyártója a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködésben pályázatot hirdet nagyothalló fiatalok számára.

Melyek a pályázat céljai?

  1. Szeretnénk megmutatni a világnak, hogy a hallókészüléket viselő, nagyothalló fiatalok ugyanúgy képesek sikeresen helytállni a tanulásban és a munkában, mint az ép hallású társaik. Ezért olyan példaképeket keresünk, akik arcuk és nevük vállalásával a nyilvánosság előtt is bemutatkoznának. A példaképek történetét megjelenítjük egyebek között a SINOSZ ill. a Siemens és Signia hallókészülékek honlapján és Facebook-oldalán.
  2. Szeretnénk a nyilvánosságot vállaló, ambiciózus pályázók példájával bátorítani azokat a nagyothalló fiatalokat és családtagjaikat, akik aggódnak amiatt, hogy a hallássérülés hátráltathatja őket céljaik elérésében.
  3. Szeretnénk támogatni a pályázók egyikének továbbtanulását azáltal, hogy biztosítjuk számára a ma elérhető legmodernebb, hagyományos fülmögötti vagy kihelyezett hangszórós hallókészülékeket és a hozzájuk tartozó kiegészítőket.*

*A hallásjavító eszközöket elnyerő pályázó személyét szakmai bírálóbizottság választja ki. A nyertes számára legmegfelelőbb hallókészülékeket orvosi javaslat alapján, az egyéni igények figyelembevételével a gyártó audiológus szakembere választja ki, majd próbahordásra kerül sor. Amennyiben a próbahordást követően egyik hallókészülék sem megfelelő a kiválasztott pályázó számára, a gyártó fenntartja a jogot arra, hogy a pályázók közül másik személyt válasszon.

A nyertes OEP-támogatásra való jogosultságát ez nem érinti, hiszen az eszközöket a Siemens és Signia hallókészülékek gyártója biztosítja. A pályázaton elnyert eszközök utáni adó- ill. járulékfizetési kötelezettség is a gyártót terheli.

Ki pályázhat és milyen feltételekkel?

A pályázaton 14-30 év közötti fiatalok vehetnek részt, akik középiskolai vagy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

A pályázaton való indulás feltétele az érvényes SINOSZ-tagság. Amennyiben a pályázó még nem tag, a pályázat benyújtása előtt lehetősége van belépni a szervezetbe.

A kiválasztott példaképek ill. a nyertes vállalják, hogy nevüket, fényképüket és történetüket nyilvánosságra hozzuk.

A nyertes vállalja, hogy személyesen megjelenik a 2016. szeptember végén (egy előre egyeztetett időpontban) megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón.

Meddig és hogyan kell benyújtani a pályázatot?

A pályázatot e-mailben vagy postai úton lehet benyújtani. A pályázat beérkezésének határideje 2016. június 15. A postán feladott, késedelmesen beérkező pályázatokért nem tudunk felelősséget vállalni.

E-mail cím: igazgato@sinosz.hu

Postai cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 21. (A borítékra kérjük ráírni: „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!”)

A pályázatra beadandó dokumentáció:

  • Kitöltött jelentkezési lap
  • Fotó a pályázóról
  • Tanulmányok folytatását igazoló dokumentumok
  • Díjak / oklevelek másolata*

*Nem kötelező

Hogyan és mikor történik a példaképek és a nyertes kiválasztása?

A nyertest egy háromfős szakmai bizottság választja ki 2016. július 15-ig.

A példaképekre is a bizottság tesz javaslatot.

További információk:

e-mail: igazgato@sinosz.hu

www.sinosz.hu

www.signia.hu/palyazat

A kiíró szervezetek fenntartják a jogot arra, hogy a pályázatot indoklás nélkül sikertelennek minősítsék.


Letölthető mellékletek: