Az előző, október 17-i parlamenti kirándulásunk olyan jól sikerült, hogy a Borsod-A.-Z. Megyei Szervezet tagjai újra ellátogattak az Országházba, közel 50 fővel, 2015. november 14-én.

Reggel két csoportban indultunk Budapestre, ahol gyönyörű őszi nap köszöntött bennünket. Kicsit korábban érkeztünk, így fél órát a Halászbástya és Mátyás-templom közelében töltöttünk el.

A megbeszélt időre a Sziklakórházba mentünk, ahol több mint egyórás tárlatvezetésen vettünk részt. Sajnos nem lehetett bent fényképezni, így erről képeket mindenki csak a fejében őriz. Nagyon érdekes kiállítást láthattunk, érdemes mindenkinek megnézni ezt az Európában is egyedülálló múzeumot.

Miután a második csoport is végzett a Sziklakórház Atombunker Múzeumában, átmentünk a Kossuth térre, ahol a nagy létszám miatt újra szétvált a csoport.

Az egyik csoport Dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő kíséretében a Parlamentbe ment, mialatt a másik csoport Lengyel János idegenvezetővel megnézte a Kossuth téren és környékén található nevezetességeket. Pl.: az Örökmécsest, Nagy Imre szobrát… Utána cserélt a két csoport és János újra elvitte a tagokat a környék nevezetességeihez.

Miután Dr. Tapolczai Gergely képviselő úrtól elköszöntünk, indultunk a Margit-híd lábához, ahol már várt bennünket egy hajó, melynek fedélzetén egy-egy pohár finom pezsgővel fogadtak bennünket. Lassan besötétedett, és ritka szép látvány tárult elénk Budapest képében. Kattogtak a fényképezőgépek, hogy megörökítsük ez a nem mindennapi látványt.

Az egyórás hajózás alatt az idegenvezetőnk a város történelmébe/történetébe is beavatta a kirándulókat, majd a kikötés előtt még néhány kérdést is feltett az elhangzottakból. A leggyorsabban helyes választ adók könyvjutalomban részesültek.

A hajó kikötése után metróval mentünk a vasútállomásra és kicsit fáradtan, de élményekkel tele tért mindenki haza.

Azt hiszem, elmondhatom, hogy fantasztikus napunk volt!

Köszönöm Dr. Tapolczai Gergely képviselő úrnak, hogy már 2 alkalommal, 4 csoportban fogadott bennünket és kísérte a csoportjainkat, Nyírő Zsoltné Gabinak, Krizsán Tímeának és Burainé Lévai Évának az akadálymentesítést, Lengyel Jánosnak, hogy fáradhatatlanul osztotta az információkat és érdekessé tette a napunkat, és végül a borsodi csapatnak, hogy végig kitartottak a hosszú napon.

Béres Ágnes megyei titkár