A Veszprém Megyei Szervezet tagjai 2016. október 8-án ellátogattak Budapestre.

Reggel a vasútállomáson gyönyörű őszi nap köszöntött bennünket. Tíz órakor a Mátyás-templomban kezdtük a napunkat, ahol egy óra alatt körbejárhattuk a látnivalókat, fotókat készítettünk és egy kis időt a Halászbástya közelében töltöttünk el.

Innen a megbeszélt időben a csoport az Országházhoz érkezett, ahol a tagok nagy örömére éppen őrségváltás zajlott. Az előzetes megbeszélések szerint dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő kíséretében néztük volna meg a Parlamentet, de végül egy idegenvezető segítségével mentünk körbe. Megcsodáltuk a koronát és az épület gyönyörű részeit, majd az ajándékboltban szemezgettek tagjaink a szebbnél szebb emléktárgyak között.

A Kossuth téren még belefért egy csoportkép, majd a Sziklakórház Atombunker Múzeumába igyekeztünk, ahol több mint egyórás tárlatvezetésen vettünk részt. Sajnos bent nem lehet fényképezni, így mindenki csak az emlékeit vitte magával. Nagyon érdekes kiállítást láthattunk, örülünk neki, hogy sikerült megnéznünk ezt a különleges múzeumot!

Sokat kattogtak a fényképezőgépek, hogy minél több pillanatot megörökíthessünk ebből a csodás napból. Kicsit fáradtan, de élményekkel telve tért mindenki haza.

Köszönjük szépen Fazekas-Leitner Viktóriának és Ruminé Niethammer Edinának a sok türelmet és az akadálymentesítést, és a csapatnak, hogy végig kitartottak a hosszú napon.

 

Körli Noémi megyei titkár