Az éves program keretében szerveztünk a tagoknak egy családi kirándulást Patcára, a Katica Tanyára.

Mintegy 41 fővel útnak indultunk, ki busszal, ki kocsival ment. Ott összegyűltünk belépőt váltani, és kis infó után körbeszemléltük a Tanyát.

A Katica Tanya egy 12 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom a kis- és nagy gyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében. Télen és nyáron remek szórakozási, tanulási, aktív pihenési lehetőséget nyújt 3-113 éves kor között a náluk található több mint félszáz játszóalkalmatosság. 50 féle programból választhatunk a kézművesség, természetismeret, hagyományőrzés vagy gazdálkodás területén.

Az ízletes ebéd után a tagok igénye szerint kiválasztottuk egyik programjukat, a „Középkori lovagok nyomában” című ismeretterjesztő bemutatójukat. Részt vehettünk együtt egy kis időutazáson és velük tartottunk a titokzatos középkorba egy középkori palánkvárban. Kardforgatás, íjászat, címerfestés és történelmi érdekességek vártak interaktív programukon. A 2 órás, jelnyelven tartott program érdekesnek bizonyult minden korosztály számára, kipróbálhattuk a középkor védőruháit, felszereléseit, fegyvereit és az íjászatot is. Megtekintettük a hajítógépet is, amivel kihajítottak egy kőgolyót.

Egy kis pihenő után nekiálltunk a 2. programnak, a focibiliárd játéknak. Ezen a szórakozáson a focilabdákat (sima és csíkos, mint a biliárdban) lábbal be kellett rúgnunk a „biliárdasztalon” lévő lyukakba. Érdekes élménynek bizonyult.  Ezután szabadprogram következett, kipróbálhattunk más szórakozási lehetőségeket is, pl. Közép-Európa legnagyobb száraz, fedett, óriás csúszdaparkját, ami Patcán épült, vagy az őshonos háziállatok simogatását.

Még a hazaindulás előtt „Matyi” vonatoztunk, a Matyitraktor húzta a kiskocsikat, amikben ültünk.

Összességében sok szép élménnyel tértünk haza és jól éreztük magukat.

Sándor Gábor elnökségi tag