Az erőszak nem más, mint egy kényszert alkalmazó erőkifejtés, egy személy akaratával ellentétes célok elérése, főleg az érintett személy ellenállásának megtörésére. Több változata ismeretes, mint a családon belüli, szóbeli, lelki, gazdasági… stb. Az erőszak korunk „rákfenéje”.

Miért és hogyan alakul ki? Milyen módon tudjuk kikerülni, megfékezni? Ezekre a kérdésekre is kerestük és kaptunk választ április 28-án 17 órai kezdettel a Baranya Megyei Szervezetben a közszolgálati programsorozat részeként megtartott Nők elleni erőszakról c. előadás során.

Soha nem lehetünk elég felkészültek, elég erősek a váratlan helyzetekben, ezért foglalkozni kell vele és így esélyt adhatunk magunknak a kiútkeresésre szorongatott helyzetünkben.

A különböző szituációk ismertetésével erre is lehetőségünk nyílott, valamint az esetismertetésekből leszűrt tanulságokból ki-ki erősíthette saját önbizalmát is. A parti drogok mint ok-okozat összefüggések, a szatírokkal szembeni viselkedési formák és számos más téma szóba került az interaktívvá vált program során.

Izgatottan várjuk a programsorozat 2. „fordulóját”, amikor különböző önvédelmi praktikákat sajátíthatunk majd el.