A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete látogatást szervez Budapestre, mely során a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontot keressük fel.

Időpont: 2022. augusztus 18., csütörtök

Találkozó: 6.30-kor Szeged vasútállomáson

Indulás a 6.45-kor induló vonattal

„A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont azzal a céllal született, hogy segítsen tájékozódni a pénz világában. Nem tagadjuk, sok zsákutcát, néha teljes labirintusokat rejt ez a világ, épp ezért tartjuk fontosnak, hogy a nagyobb izgalmakat a múzeum falai között éljük át – és ne saját, valódi életünkben. A kiállítótér számos élményt és kalandot tartogat, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a pénz forgatásának, használatának újabb és újabb oldalait ismerhesse meg a hozzánk ellátogató.

Küldetésünk, hogy bebizonyítsuk: a pénz működése bárki számára megérthető. Ez a tudás az egyéni, a családi és közösségi életben egyaránt nélkülözhetetlen, ezért hiszünk benne, hogy a fizetőeszközök használatához kötődő ismeretek révén – a szó szoros és átvitt értelmében is – egész társadalmunk gazdagabbá válhat.”

Az utazás saját költségre történik, a menetjegyet mindenki magának veszi meg az utazás megkezdése előtt, illetve enni- és innivalóról is magadnak kell gondoskodni.

A tárlatvezetésen kommunikációs akadálymentesítést biztosítunk.

A belépés és a tárlatvezetés ingyenes, de a létszám korlátozott, ezért előzetes jelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken augusztus 15-ig:

Zombori Andrea megyei ügyintézőnél:

Nagy Éva megyei ügyintézőnél:

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítjuk meg.

Várunk szeretettel!