A SINOSZ Ózdi Helyi Szervezetének tagjai és családtagjaik az előző években már két alkalommal vettek részt a Vitkó Lovastanya által rendezett, Pünkösdi Királyság nevű egész napos ünnepségen.

A festői környezetben tartott programra nagy létszámban jöttek el tagjaink, ahol lehetőség nyílt kézműves foglalkozásra (pünkösdi virágok, ajándéktárgyak készítése), lovaglás kipróbálására, valamint íjász és egyéb játékos versenyeken lehetett részt venni. Kovács Tibor helyi elnök és egy tagunk, Hajdu István jól szerepeltek a furiktoló versenyen, de voltak náluk jobbak is.

Meglepő volt számunkra, hogy a pünkösdi hagyományokkal kapcsolatos kvízkérdésekre milyen jó válaszokat kaptunk a fiatalabb korosztálytól.

A pünkösdi főzőversenyen is részt vettünk, főszakácsunk Farkas Zoltán volt, de kuktaként sokan segítették a munkáját. Mivel a felelősség az övé volt, így ő kapta az érmet, oklevelet, és a neves mesterszakácsokból álló zsűri különdíját is, amely egy csodálatos világatlasz volt.

Mindezeket csodás lovak, igazi paripák lenyűgöző közelségében élhettük át. A lovakhoz kapcsolódóan többen beöltöztek csikósnak, betyárnak, korabeli fegyverekkel. A szomszédos sátorban szlovákiai lovasok főztek, ők juhtúrós sztrapacskával, ízes gombóccal versenyeztek.
Többekkel már korábban is találkozhattunk itt, de az új vendégekkel is hamar összebarátkoztunk. A rendezvényen irigykedve néztek ránk, hiszen a miénk volt a legnagyobb sátor és mi is voltunk a legtöbben, ezáltal a leghangosabb csapat is a miénk volt.

Volt két születésnaposunk is (Görgei Csilla tagunk és Kelemenné Kálmándi Valéria 6 éves unokája), akiket énekszóval, kis ajándékkal köszöntöttünk.

Az Ózdi Városi TV munkatársai folyamatosan vették a Pünkösdi Királyság 2019-es ünnepi napját, az Ózdi Krónikában már látható is volt a program összefoglalója, az alábbi linken visszanézhető: LINK!

Ha sikerül, jövőre újra itt szeretnénk lenni – reméljük, hogy így lesz, és még többen eljönnek a rendezvényre!

Ózd város honlapja is beszámolt a rendezvényről (képgalériával!): Ízletes étkek

Szabóné Maruzsi Sarolta ügyintéző