2019. június 9-én, vasárnap, a pünkösdi misén vettek részt a SINOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének tagjai a Pannonhalmi Főapátságban.

Sopronból, Csornáról és Győrből korán érkeztünk a találkozásra. Gérecz Balázs Imre bencés szerzetes fogadta csoportunkat, aki ásványvízzel és finom süteménnyel kínált meg bennünket. Édesapja siket és győri tag, ő is velünk töltötte a pünkösdi ünnepet.

A vendégfogadás közben beszélgetés folyt a keresztény ünnepről, utána 10 órakor jelnyelvi tolmácsolással kezdődött az ünnepi szentmise.

A mise után a Főapátság kertjében, az arborétumban sétáltunk, majd bemutatták nekünk a gyógynövénykertet, ahol a gyógyításhoz szükséges növényeket termesztik és gyűjtik a gyógyszer-, a kozmetikai- és szépségipar részére. A látogatás után kisvonat vitt vissza bennünket a Főapátságba, ahol ünnepi ebédet fogyasztottunk el. Ebéd után kicsit körülnéztünk a Bazilika közelében, majd hazautaztunk.

Mindenki jól érezte magát. A szép idő is kedvezett a programnak!

Köszönjük a szerzeteseknek a vendégszeretetet és a meghívást, valamint Jagodics Rezsőné helyi elnök asszony szervezőmunkáját!

Orbán Evelin megyei titkár


Kapcsolódó tartalom: Beszélgetés Gérecz Imre bencés szerzetessel

“… hallássérült testvéreket hívtunk meg, hogy az egyházi év három fontos időpontján velünk együtt ünnepeljenek. Az első alkalom advent negyedik vasárnapján volt, a második nagyböjtben, a harmadik pedig még előttünk áll, pünkösd ünnepén. Szentmisére hívjuk őket, ahol jelnyelvi tolmács segíti részvételüket, majd ezt követően egy kötetlen együttlétre…”

>>Tovább a teljes interjúhoz (A témáról az 5-6. kérdésnél olvashattok.)