A SINOSZ Budapesti Siketek Szervezete a felcsúti Puskás Akadémiára látogatott 2021. október 23-án. Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében szerveztük meg, jelnyelvi tolmács közreműködésével.

Kelenföldön, a vasúti pályaudvaron találkoztunk, és együtt indultunk vonattal Bicske felé. Bicskén leszálltunk, és elkezdtük keresni a helyi buszjáratot, ami 13:02-kor indult volna, de sajnos nem találtuk, ill. megkérdeztünk két Volán-buszsofőrt és egy MÁV-pénztárost, de nem tudtak segíteni. Így egy teljesen más buszra vártunk, ami 13:40-kor indult. Addig a váróteremben várakoztunk és sokat beszélgettünk.

Aztán busszal mentünk a Vál-völgyi kisvasúthoz, és azzal utaztunk tovább a Puskás Akadémiára. A kisvonat sokszor megállt 10-15 percre, minden állomáson, így nagyot késtünk, de mindnyájan élveztük a kisvasutazást.
Jeleztük a késést az idegenvezetőnek, vártak minket. Megérkeztünk, és gyalog kellett mennünk a Puskás Akadémiáig, aztán ott azonnal el is kezdődött az idegenvezetés, és csatlakozott hozzánk még 3 tag, akik kocsival jöttek.

Kb. 5 része volt a bemutató körbevezetésnek. Idegenvezetőnk megmutatta a focipályát, a VIP-es ülőhelyeket, az elnökségi ülésszobát, amelyben Puskás-kiállítás is látható, a focisták öltözőszobáját, a sportolók fürdőjét, a masszázsszobát, a sajtótájékoztatók helyét, végül az akadémisták kollégiumát.

Nagyon érdekes volt az egész létesítmény, elnyerte a tetszésünket. A nap végén busszal, majd vonattal utaztunk haza Budapestre.

Ha még nem jártatok ott, érdemes eljutni a Puskás Akadémiára, ajánljuk a látogatást  mindenkinek.

További képeinket a szervezeti közösségi oldalunkon nézhetitek meg: FOTÓALBUM