Szeptember 23. a jelnyelvek nemzetközi napja, szeptember utolsó vasárnapja pedig 1958 óta a siketek világnapja. Ebből az alkalomból a siket és nagyothalló, jelnyelvhasználó érdeklődők jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesítve láthatják a Puskás Ferenc életét bemutató zenés darabot az Erkel Színházban.*

Puskás, a musical

időpont: 2021. október 19., kedd, 19.00

helyszín: Erkel Színház (1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.)

jelnyelvi tolmács: Takács Erika

“A Puskás musical a legismertebb magyar ember – és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat – történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket! A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.
Puskás Ferenc egyedülálló szimbólum, neve fogalom. Életpályája külön fejezetet alkot a magyar futball és az egész magyar sport történetében: kivételes tehetségével, kitartó munkájával minden idők egyik legnagyobb labdarúgója és az egyik legismertebb magyar maradt. Ezt a különlegesen eredményes életpályát, sportkarriert, Puskás küzdelmeit, barátságait, szerelmeit, sikereit, hányattatásait és az adott történelmi kort mutatja be a Puskás musical.
23 színész, 60 táncos, 30 gyerekszínész, 20 dal, artista produkciók, 120 négyzetméter ledfal, 11 színész egyidejű reptetése: a Puskás, a musical minden idők leggrandiózusabb magyar zenés színházi előadása!”

A színházi jelnyelvi tolmács közreműködésével történő akadálymentesítés a Civilút Alapítvány, a SINOSZ és a MusicalNeked Produkció együttműködésében valósul meg. A Civilút Alapítvány a kezdetektől fogva a Puskás, a musical jószolgálati partnere. Fontosnak tartják, hogy minél több ember számára közelebb hozzák a  világklasszis magyar futballistánk, Puskás Ferenc életét és a magyar sport történetét. Hiszen karrierje és sikerei ma is példaként szolgálhatnak.

A jegyek árából a szervezők 30% kedvezményt biztosítanak a SINOSZ tagjai számára.

Az előadásról bővebb információ (történet, szereposztás, fotók) a produkció honlapján:

https://puskasmusical.hu/

Jegyárak: 4.900-19.900 Ft között, 5 árkategóriában (ebből jön le a 30% kedvezmény)

 

* Megjegyzés: Az előadásban látható jelnyelvre utaló mozdulatok csak a koreográfia részét képezik.