A regionális világnap gondolata tavaly év végén vetődött fel, amikor az évzáró taggyűlésen a tagokat kérdeztük, mit milyen formában szeretnének megvalósítani a 2015-ös világnap apropóján, illetve ki milyen ötlettel, programmal tudná azt gazdagítani.

A taggyűlésen részt vett Dr.Tapolczai Gergely, mint a megye örökbefogadója. Az Ő javaslatára, miszerint a következő találkozó regionális legyen, mindjárt kikértük a tagok véleményét is.

Mivel az oktatás és vizsgáztatás okán Szalkai Iván m. titkárral gyakoribb a személyes találkozás, mint a többi titkárral, hamar sikerült erről egyeztetni. Első körben Somogy megye a fennállásának 60. évfordulóját szerette volna a Világnap keretében ünnepelni, de Iván hamar átlátta, hogy nagyobb lehetőségek rejlenek egy közös világnapi rendezvényben, és valljuk be, ebben a TÉMA SVN pályázati kiírás is a kezünkre játszott.

Ivánnal minden lehetőséget kihasználtunk, hogy a programról egyeztessünk, úgy mint titkári értekezlet/találkozó, vagy éppen a vonaton hazafelé, Dombóvárig, ahol kettéváltak útjaink.

Baranya megye a 2015. szeptember 26-án Kaposváron megrendezett Világnapon, a Kossuth téren felállított nagyszínpadon – Grabecz Gábor elnök megyei bemutatkozása után – mintegy fél órás Country-válogatással örvendeztette meg az őszre forduló korai zimankóban ázva-fázva, de kitartóan várakozó egybegyűlteket. Nagy örömünkre, az ütemes zene (dicséret a technikáért/hangosításért ) megállásra késztetett olyanokat is, akik ügyeik intézése miatt, csak átmenőben voltak a téren.

Pécsi Siketek Tánccsoportja

A Szivárvány Kultúrpalota előterében 4 hallássérült állította ki az általa készített remekműveket: festmény, üveg- és tojásfestés, vessző- és csuhétárgyak sorakoztak az asztalon.

Kiállítók

A Szivárvány Kultúrpalota színháztermében tartott filmfesztiválon pedig 2 fő képviselte megyénket. Külön örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a 8 jelentkezőből 2-en tagjaink és hogy a versenyből a közönség különdíját közülük Koltai Krisztina hozhatta el.

Köszönet mindenkinek, aki szórakoztatott, aki szervezett, aki lebonyolított, és aki részvételével megtisztelte a rendezvényt szeptember utolsó hétvégéjén.