A SINOSZ Videóstúdiójának munkatársai, Kárpátiné Kassai Kornélia és Falkus Zoltán rövid, videós tudósítást készített a filmszemléről, nézzétek csak:

Sándor Gábor szervező összefoglalóját olvashatjátok:

2017. november 25-én Kaposváron, a SINOSZ Somogy Megyei Szervezet klubtermében tartottuk meg a Hallássérültek II. Filmszemléjét.

A filmszemlére 15 alkotó összesen 25 filmmel nevezett be a határidőig. A megnyitón Szalkai Iván megyei titkár köszöntötte a jelenlévőket, és elmondta, hogy szeretnék hagyománnyá tenni a filmszemlét, majd Sándor Gábor, a szemle szervezője ismertette a programot, valamint bemutatta a zsűri tagjait. Két vetítési blokkal és a közbeeső rövid szünettel zajlott a telt házas filmvetítés.

Színvonalas, technikailag és tartalmilag jól kidolgozott játékfilmeket, útifilmeket és dokumentumfilmeket is nézhetett a szép számú közönség. A zsűrinek nehéz dolga volt kiértékelni a műfajilag vegyes filmeket. A zsűri tagjai Falkus Zoltán, Weér Szabolcs és Arató Miklós voltak.

A vetítés után a résztvevők egy hangulatos étteremben ebédeltek és beszélgettek.  A zsűri ezt követően kivonult értékelni a filmeket és végül meghozta a döntését, ki milyen filmmel érdemelte ki a díjakat. A várva várt eredményhirdetésen kiosztották az “Oscar szobrocskákat” és a kis ajándékokat is.

Íme a díjazottak:

  • ifj. Szűcs János: Ébredés – filmvágásért
  • Varga Zoltán: Terminator – filmbeli humoráért
  • Sándor Tamás: Caipirinha – filmszerkesztésért
  • Kárpáti Árpád Álmos és Előd: November eleje – filmbeli üzenetért
  • id. Grassy Rudolf: Kőbánya foglya I.-II. – rendezésért

Gratulálunk a díjazottaknak és minden alkotónak a benevezett filmekhez! Köszönjük a zsűri munkáját, valamint köszönet a szervezőknek  is.

További fotók a rendezvényről: KÉPGALÉRIA

A díjnyertes filmek megtekinthetők itt: