Végre újra együtt lehettünk, és eltölthettünk egy napot szabadtéri programon, mely már sokaknak nagyon hiányzott az elmúlt évben is!

2021. június 26-án, szombaton sikeresen megvalósult a SINOSZ Miskolci Helyi Szervezetének Családi Napja Mezőkövesden.

Szerencsére szép, kellemes, napsütéses idővel kezdődött a napunk a Zsóry Gyógy- és Egészségparkban.
9:30-kor a gyülekező vendégek karszalagot kaptak, és 10:00 órától már részt is vehettek a szabadtéri színpadon fellépő Líra Zeneiskola növendékeinek előadásán.
A fellépő gyerekek félórás műsora bezengte az egész Ligetet. Dávid tanár úr vezénylésével hallgathattuk és csodálhattuk a furulyásokat, a zongoristákat, volt, aki gitározott, és volt, aki trombitán játszott.

Őket követte a Magyar Vöröskereszt elsősegély-nyújtásról szóló előadása és bemutatója, melyet már a fák árnyékában tartottunk meg.
Az elsősegélynyújtás olyan egészségügyi beavatkozás, melyet bárki  elvégezhet a sürgősségi ellátás megkezdése előtt azért, hogy a baleset vagy hirtelen egészségkárosodás következményeit elhárítsa.  Az elsősegélynyújtást minden esetben meg kell kezdeni, kivéve, ha a sérült halála nyilvánvaló. Viszont mindig vannak kételyeink, milyen helyzetben milyen beavatkozással tudunk segíteni. Az előadás fél órájában próbáltak minden lehetőséget kiaknázni, és előadónk az önkénteseinek segítségével be is mutatta ezeket. Számos kérdésre kaptunk választ ezen a látványos és tanulságos előadáson.

A 11:00 órai egészséges életmód-előadást sajnos elmaradt, de László, a Vodafone munkatársa előadásában megismertette a SINOSZ-flotta lehetőségeit a vendégekkel. Neki is feltehettük a kérdéseinket, és érdekes dolgokat tudhattunk meg a Vodafone világáról.

Szintén a fák árnyékában sikerült egy izzasztó zumbabemutatót tartani. Az időjárás ekkorra már elég tikkasztóvá vált, de Rita mindenkit intenzív mozgásra késztetett a zene pezsdítő ritmusára.

A délelőtt folyamán lehetőségünk volt a Magyar Vöröskeresztnél egészségügyi szűrésekre. A meghívott arcfestőnk pedig rengeteg szuper kis mintával tudott kedveskedni a gyerekeknek.

Sajnos a vetélkedőinket egy nagy vihar fenyegette és már mindenki csak az ebédre meg a fürdésre tudott gondolni, úgyhogy összepakoltunk, és kihasználtuk a Zsóry Fürdő kedvezményes belépőjét. Nem volt sok idő a pancsizásra, mert “leszakadt az ég”, és egy jégeső kizavart mindenkit a medencékből, de ez alkalmas idő volt az ebéd elfogyasztására. Ráadásul utána csodás, napfényes időben élvezhettük késő délutánig a fürdőzést.

  • Ezúton is nagyon köszönjük a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vezetőjének és kollégáinak a segítségét és támogatását. Nagyon kedvesek és rugalmasak voltak hozzánk.
  • A mezőkövesdi polgármester úrnak is köszönjük az önzetlen segítségét és barátságos hozzáállását.
  • Ivánka Mária, a SINOSZ Miskolci Helyi Szervezetének elnök asszonya segítségével tudtuk a programunkat ilyen színesre varázsolni.

Köszönjük mindenkinek a részvételét a SINOSZ SzÉP keretében megvalósított rendezvényünkön. Hamarosan találkozunk a következő, miskolci programunkon!