A VI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai – Karvaly Viktor rendőrőrnagy és Horváth-Szászi Erzsébet rendőr alezredes – február 4-én ismét ellátogattak hozzánk, a Budapesti Siketek Szervezetébe.

Az előadók tagjaink életéből vett problémákról beszéltek. Az egyik fő kérdés az volt, hogy mit tehet az a hallássérült, akinek a háziorvosa nem adta meg a vezetői engedélyhez az alkalmassági papírt. Itt konkrét esetről volt szó, sokan hozzászóltak a témához, elmondták véleményüket.

Egy másik tagunk pedig évekkel korábban kölcsönadott pénzét nem kapta vissza. A beszélgetésekből kiderült, hogy érdemes nem annyiban hagyni a dolgot, és végigjárni az utat, mert csak akkor van esély arra, hogy elérjünk valamit.

Sokszor megmosolyogtuk magunkat, vagy a helyzetek faramuciságát, vagy éppen azt, hogy mit teszünk, vagy mit nem teszünk akkor, amikor bajba kerülünk. A vicces stílusú előadás sok komolyságot is hordozott magában, értékes információkkal gazdagodtunk.

Pluhár Piroska Zsuzsanna

Az előadáson is elhangzott és itt is felhívjuk minden érintett figyelmét, hogy a fenti beszámolóban szereplő problémák jogi esetek. Ezekkel és a hasonló panaszokkal kérjük, hogy forduljatok a SINOSZ jogsegélyszolgálataihoz, amelyeket minden megyei szervezetünknél megtaláltok. A jogi tanácsadás ingyenes és szükség esetén jelnyelvi tolmács is közreműködik az ügyfélfogadáson.

E-mailben a jogsegelyszolgalat@sinosz.hu címen kérhettek jogi segítséget.