2019. március 1-én délután 3 órától a SINOSZ Kecskeméti Helyi Szervezet klubhelyiségében a Kecskeméti Rendőrkapitányság tartott előadást. A jelnyelvi tolmácsolást Marton Orsolya végezte.

Az előadást Farkas Attila, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa tartotta.  Az előadás témája a közlekedési szabályok volt, a szakember a KRESZ aktuális változásait ismertette. A gyalogos-, kerékpáros-, valamint gépjárművel kapcsolatos közlekedési szabályokra vonatkozó előírásokra hívta fel a figyelmet az előadásában.

Az előadás kiemelt témája volt a kerékpáros közlekedés. Ki lett hangsúlyozva, hogy bizonyos egyirányú utcákban megengedett a kerékpáros számára a kötelező haladási iránnyal szemben való közlekedés, amennyiben ezt kiegészítő tábla engedélyezi.  Szó volt a gyalogos-átkelőhelyen kerékpárral történő közlekedésről is: a kerékpárosnak elsőbbséget kell adni a gyalogos-átkelőhelyhez érkező gépjármű részére, azonban ha a kerékpáros tolja a biciklijét, akkor már gyalogosnak számít, és így elsőbbséget élvez a zebrán történő áthaladásnál.

Az előadó hangsúlyozta, hogy a gyalogos-átkelőhelyen, ahol több sávot keresztez az zebra, ott fokozott figyelemmel szabad áthaladni, és többször is meg kell győződni az áthaladás veszélytelenségéről.

A tagok számos kérdéssel készültek, melyekre az előadó kimerítő választ adott a hallgatóságnak.

Köszönjük Farkas Attilának a hasznos előadást és Marton Orsolyának a tolmácsolást.

Szendi Magdaléna megyei titkár