A helyi szervezet tagjai számára közlekedésbiztonsági előadást tartottunk, melyhez meghívtuk Kis Rozália rendőr főhadnagyot.

Elmondta, hogy a megyében sok a baleset, melyek közül sok kerékpáros. Ezek elkerülése érdekében fontos a láthatóság biztosítása a kerékpáron és a megfelelő karbantartás, felszereltség. Munkája során tapasztalja, hogy vannak hiányosságok, ezeket a dolgokat elmondta a jelenlévőknek. A városban új forgalmirend-változások léptek életbe, sokan viszont “megszokásból” közlekednek, és nem veszik észre az új táblát. Ez balesetveszélyt okozhat, ha nem figyel kellően a közlekedő. Vannak olyan helyzetek, amikor egyben van a járda és a kerékpárút – ilyenkor fokozott figyelem szükséges, óvatosabb közlekedést igényel. Az autóval közlekedőktől türelmet és megértést kér a rendőr főhadnagy az út szélén közlekedő kerékpárosokkal szemben.

A résztvevők szabadon kérdezhettek és elmondhatták az észrevételeiket, melyekre a rendőr főhadnagy készségesen válaszolt. A tagoknak prospektusokat hozott ajándékba.

Reméljük, hasznos tudást szereztek tagjaink az előadás alkalmával!

Szanda Gábor ügyintéző