A nagy sikerre való tekintettel a Jász-N.-Sz. Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadóját, Szűcs Norbertet újra meghívtuk a megyei szervezet irodájába, aki 2018. június 22-én látogatott el ide.

Most a vagyonunk védelméről és a trükkös lopások elkerüléséről volt szó. Vendégünk elmondta, hogy a trükkös lopás jellemzője lehet, hogy valamilyen rokonra hivatkozva keresik meg az áldozatot és kérnek tőle pénzt, vagy kérik, hogy engedje be a lakásába. Legyünk bizalmatlanok, és inkább szánjuk rá az időt: mielőtt meggondolatlanul cselekednénk, kérdezzük meg azt a személyt, akire hivatkoznak! Ezzel elkerülhetjük, hogy meglopjanak.

Ne posztoljunk olyan dolgokat a közösségi oldalon, amivel elárulhatjuk azt, hogy nem leszünk otthon, nyaralunk. Ne adjunk ötletet, lehetőséget a rablóknak. Az utcán, ha megállítanak, hogy ilyen-olyan indokkal pénzt kérjenek, győződjünk meg arról, hogy tényleg attól a szervezettől van-e az illető, ahonnan valónak mondja magát. Nehéz kiszűrni őket, mert trükkösek, ha nem vagyunk biztosak, inkább ne adjunk pénzt, és semmilyen adatot.

Természetesen elhangzottak a fontos segélyhívó számok is, és lehetőségek, ahol segítséget kérhetnek, ha áldozattá válnak. Ne szégyelljék, merjenek segítséget kérni!

Ismét nagyon sok hasznos információ hangozott el.

Nagy Ágnes megyei titkár