2017. szeptember 21-én, csütörtökön délután 1/2 5-től Tóth Andrea c. rendőrszázados asszony, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa tartott előadást a szervezetünkben az internetes csalások, banki-/bankkártya-adatok lopásának megelőzéséről. Az előadás a T.É.M.A. program keretein belül valósulhatott meg.

Előadásában elhangzott, hogy mire kell ügyelnünk internetes vásárlásokkor, még a megrendelő felületeken, illetve mi a teendőnk, ha hibás, sérült árut kapunk, vagy mit tudunk tenni abban az esetben, ha már szállításkor megsérült a csomagunk. Ezek után felhívta a figyelmet arra is, hogy a különböző bankautomatáknál milyen csalásoknak eshetünk áldozatául, és hogyan védekezhetünk ezek ellen.

Összességében egy igazán hasznos előadáson vehettek rész a tagok, mivel olyan dolgokat is megtudhattak, amire eddig senki nem is gondolt. Az előadás lényegre törő és pontos információkat felsorakoztató volt. Mivel sok ilyen téma van még, ami foglalkoztatja a közösséget, ezért reméljük, hogy a jövőben folytatódhat ez a kezdeményezés, és programsorozat válhat belőle!

Köszönjük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak és Tóth Andrea c. rendőrszázados asszonynak az előadást!

Fazekas-Leitner Viktória megyei titkár