A SINOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezeténél 2017. szeptember 8-án, a T.É.M.A. projekt keretében rendőrségi előadást szerveztek, amelyet Bőhm Szilárd, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója tartott.

Az előadás első részében a gyakran előforduló lopások és betörések kerültek bemutatásra. Az ún. “trükkös lopások”  eseteire rövid videófilm lejátszásával hívta fel a figyelmet az előadó.

Az előadás az internet veszélyeivel – visszaélés a személyes adatokkal, zaklatás, becsületsértés, csalás – folytatódott, amelyek kivédésére hangzottak el gyakorlati tanácsok. A bankkártya és a telefon használata is veszélyforrás lehet, amelyeket néhány megtörtént esettel is alátámasztott Bőhm Szilárd.

Ha bűncselekményt észlel bárki, vagy az ő sérelmére követtek el, akkor a lehető legrövidebb időn belül értesítse a rendőrséget a 107-es, vagy a 112-es segélyhívó telefonszámon! Vészhelyzeti SMS vonal a hallássérültek számára : 06-20-9000-107.

Elhangzott számos jó tanács: pl. hogy vigyázzunk személyes adatainkra és mindenki „nehezítse meg a betörők dolgát, védje meg az értékeit”.

Az előadás végén az előadó a feltett kérdésekre adott mindenki kíváncsiságát kielégítő válaszokat.

Magyar Balázs megyei titkár