A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának csoportvezetője, Bali Miklós jött hozzánk, a SINOSZ Nagykanizsai Helyi Szervezetébe előadást tartani 2016. április 15-én.

A fórum során a tagok tájékoztatást kaptak számos, a rendőrséget, közbiztonságot, közlekedésbiztonságot, bűnmegelőzést és egyéb hatósági kérdéseket érintő témáról. A társadalom betegsége a bűnözés, ami mindig volt és lesz. Emiatt az előadó alapvető feladataik között említette a biztonság fenntartását és a bűnmegelőzést. A rendőrség hatékony és legmegfelelőbb intézkedését minden esetben egy alapos elemző, értékelő munka előzi meg. A lakosságnak is figyelnie kell egymásra, mert a bűnöző bármikor lecsaphat, főleg kiszemelt időskorú személyekre. Idegennel mindenki legyen bizalmatlan, mert trükkös lopások áldozatává válhat.

A közlekedésbiztonságról elmondta az előadó, hogy nagyon fontosnak tartja a KRESZ-szabályok betartását. Ezek a szabályok egyszerűek, mégsem mindenki tartja be azokat. Ennek következménye lehet például a baleset. A helytelen magatartási formák is lehetnek baleset okozói. Például alkohol, agresszivitás, fáradtság – kimerültség – figyelmetlenség.

Szó esett a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonsági szabályairól is. Például fényvisszaverő mellény használata, kerékpár megfelelő felszereltsége (elöl, a keréken 2 db prizma, hátul piros lámpa, csengő stb.).

Köszönjük az igen érdekes és tartalmas előadást.

Vighné Spák Laura nagykanizsai ügyintéző