A Jelnyelvi törvény 2009. november 9-i elfogadásának 10 éves évfordulója alkalmából Szövetségünk Rólunk van szó! címmel kiállítást hozott létre.

Az installáció feleleveníti a törvény elfogadásának előzményeit és a megszületését ösztönző lépéseinket, utal a 10 év alatt az oktatás és a jelnyelvi képzések terén elért változásokra, valamint bemutatja azokat a területeket, ahol további fejlődésre van szükség.

A SINOSZ kérésének eleget téve kiállításunk a Képviselői Irodaház aulájában kapott bemutatási lehetőséget 2019. november 4. és 14. között.  A képviselőket, szakpolitikusokat kívántuk ily módon elérni és megszólítani, megnyerve őket ügyünknek, emellett a nyilvános bemutatás más látogatóknak, többek között középiskolás tanulók számára is megtekintési lehetőséget nyújtott.

Az Országgyűlés elnökének és munkatársainak köszönjük, hogy lehetővé tették és támogatták jelenlétünket.

Örömünkre szolgál, hogy a képviselők mellett más látogatók, köztük – szülői szervezéssel – a Szilveszter János Református Gimnázium diákjai is láthatták kiállításunkat. Jelnyelvhasználó animátoraink a KONTAKT Tolmácsszolgálat tolmácsainak bevonásával fogadták az érdeklődőket és válaszoltak a jelnyelvvel és a Jelnyelvi törvénnyel kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

A jubileumi installációban látható képi és szöveges tartalmak mellett 2 képernyőn halló és siket személyek közreműködésével készült kisfilmek futnak, amelyeken felnőttek és gyerekek mesélnek arról jelnyelven, hogy számukra miért fontos  a jelnyelv – köszönjük, hogy mindezt megosztották velünk.
Köszönet illeti továbbá a SINOSZ azon tisztségviselőit és operatív munkatársait, akik az installáció létrejöttén munkálkodtak.

A Szerencsejáték Zrt.-nek kiemelt köszönetünket fejezzük ki az installáció létrehozásához nyújtott anyagi támogatásért – e célunk megvalósításában ismét számíthattunk a vállalat partneri együttműködésére.