SINOSZ Zempléni Klub kirándulást szervez Sárospatakra, mely során a Megyer-hegyen fekvő tengerszemet, és a kilátót keressük fel.

Időpont: 2022. október 22.

Találkozó: 9.45-kor Sárospatak vasútállomás melletti buszállomás 9-es kocsiállásánál.
Miskolcról 8.40-kor indul vonat Sárospatakra.

Útvonal: Károlyfalva – Megyer-hegyi tengerszem – kilátó – Sárospatak

Táv: 7,5 km
Szintemelkedés: 280m

A Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen fekvő tengerszem hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A tengerszemet emberkéz formálta a középkor óta, de mára a hajdani malomkőbánya és a természet lenyűgözően harmonikus egységet alkot.

A Megyer-hegyi kilátó 2019-ben épült, néhány perc sétára a tengerszemtől. A 300 méteres magasságban kiépített kilátó egész évben szabadon látogatható. A 18 méteres, lombkoronaszint fölé érő építmény tetejéről 65 lépcsőfok megtétele után mesés, 360°-os panoráma nyílik a Zempléni-hegységre, a Bodrogközre és a Keleti-Kárpátokra.

Tervezett hazautazás: 16.15-kor Sárospatakról induló vonattal.

Kényelmes, réteges ruházatban és túracipőben vagy sportcipőben ajánlott jönni. Szakadó eső esetén elhalasztjuk a túrát, ha csak kevésbé esik az eső: esőkabátot vagy esernyőt hozz magaddal!

A programon való részvétel ingyenes, de az utazás saját költségre történik, enni- és innivalóról mindenki magának gondoskodik.

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítjuk meg.

Szeretettel várunk Benneteket, gyertek velünk! Programunkon más szervezeteink tagjait és hozzátartozókat is szívesen látjuk.