Mivel február 15. a határideje annak a kérelemnek, amiben az adózó kérheti az adóhatóságot, hogy a szja-bevallási ajánlatát/tervezetét elkészítse, ezért az adóbevallást segítő programsorozat első programjaként nyilatkozatkitöltő nyílt napot tartottunk Pécsen február 4-én, csütörtökön 16 órától.

A szükséges nyomtatványokat a NAV munkatársa hozta, amit ott, helyben mindenkinek segített is kitölteni.

A rendelkezésre álló adatok alapján a nyílt napon résztvevők adóbevallását az adóhatóság készíti majd el. Az elkészített egyszerűsített bevallást legkésőbb április 30-ig a NAV kiküldi mindenki részére, az adózó által megadott címre.

Mivel május 20. az adóbevallás-beadási határidő, ezért május első csütörtökére tervezzük a programsorozat második fordulóját, ahol a bevallással kapcsolatban felmerült kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, esetleg hiánypótlásra, a bevallás javítására, kiegészítésére lesz lehetőség, valamint az adóhatóság munkatársa szívesen áll adójogszabályi tájékoztatásban is az érdeklődők rendelkezésére.

Az évek óta sikeresen működő program megint igazolta, hogy elkél a segítség, és a mára kialakult szinte családias hangulat csak kedvezett a szabályok merev légkörében.