A SINOSZ Fejér Megyei Szervezeténél, Székesfehérváron 2020 februárjában indult két jelnyelvi tanfolyami csoportunk – az A1/1 szint 4 fővel és az A2/2 szint 7 fővel –  sikeres vizsgát tett június végén.

Mindkét csoport április végére fejezte be volna a tanfolyamot, de a járványügyi veszélyhelyzet közbeszólt, március 17-ével sajnos felfüggesztettük az oktatást. A Képzési iroda a közel két és fél hónapnyi karantén időszaka alatt sem csüggedt, hetente küldte a hallgatók részére a gyakorló feladatokat és azok megoldókulcsait.

Aztán május végére megszületett az új felnőttképzési rendelet, újra engedélyezték a csoportos kontaktórák megtartását, az oktatás a megfelelő biztonsági és higiéniai előírások betartásával júniustól ismét személyes jelenléttel folytatódott. Az oktatók – Mongyi Judit és Túróczy Erika – júniustól heti két alkalommal tartották az órákat a hallgatóknak.

Az A1/1 csoport online szóbeli vizsga, az A2/2 csoport személyesen tett írásbeli és szóbeli vizsga keretében fejezte be a jelnyelvi tanfolyamot.

A Magyar Jelnyelvről szóló törvény július 3-án az Országgyűlés által elfogadott módosítása kapcsán, miszerint 2021. július 1-tól állami nyelvvizsgát lehet tenni a magyar jelnyelvből, reméljük, hogy a továbbiakban is sok tanfolyami hallgatóra, jelnyelv iránt érdeklődőre számítunk!

Gratulálunk a hallgatóknak a sikeres vizsgához!