Régi hagyományainkhoz híven 2019-ben is vidám farsangi mulatságokat tartottunk a SINOSZ Fejér megyei két helyi szervezetében: Dunaújvárosban február 18-án, és Székesfehérváron február 22-én.

A mulatság fénypontja mindkét szervezetben a jelmezes felvonulás volt, melyet közönségszavazással értékeltek a tagok.

Dunaújvárosi tagjaink között volt szerelmes Valentin, karácsonyfa, az ismert Flintstone családból kőkorszaki Frédi, termálfürdőző, vagány göndör hajú parókások világító szemüvegben és hatalmas nyuszifüllel.  A legjobb jelmezes kategóriát Frédi nyerte. A jelmezes felvonulás után tombola és kötetlen beszélgetés zárta a farsangi mulatságot.

A székesfehérvári tagjaink is jobbnál jobb jelmezekbe öltözve űzték el a telet: jelmezeseink között találhattunk Al Capone gengsztereket, cicalányokat, báránykát, “rémisztő sikolyt”,  Elsa-t a Jégvarázsból, Minnie és Mickey egeret, idős nénikét, légiutas-kísérőt és vad cowboylányt. A gyermek jelmezeseink közt nem tettünk különbséget, mindenkit egye-egy tábla csokival jutalmaztuk. A felnőttversenyt az öreg, megfáradt anyóka nyerte, aki meglepő hitelességgel játszotta el szerepét: móresre tanította a helyet át nem adó udvariatlanokat szitkozódással, szidalmazással.

A verseny után a tagok a telefonjuk segítségével egy internetes alkalmazáson keresztül csatlakozhattak a farsangi kvízjátékra. A farsanggal kapcsolatos – kivetítőre is feltett – 20 kérdésre kellett a tagoknak a megfelelő szín kiválasztásával helyesen válaszolni.  Az első leggyorsabban és leghelyesebben válaszoló tag jutalomban részesült. Az izgalmas fejtörő után tombolasorsoláson izgulhattak tovább a tagok, a vicces tárgyaktól a hasznosig, mindenféle tárgy gazdára talált. A farsang alatt a mulatozók nagyon finom fánkkal és a büfé kínálatával tölthették meg az éhes gyomrukat.

A farsang nagyon jól sikerült, a telet sikeresen elűztük!