A SINOSZ Országos Elnöksége úgy döntött, hogy 2016 az ifjúság éve legyen Szövetségünknél. A cél a fiatalok bevonása a SINOSZ életébe.

A kezdeményezéshez kapcsolódóan Kaposváron szerveztük meg az országban az első ifjúsági programot, 2016. június 11-én, szombaton, a T.É.M.A. projekt keretében.

10 fő ifjúkorú Somogy megyei tag vett részt az egész napos programon. Délben érkezett Budapestről Hertovicz Máté és Vörös Viktória, a SINOSZ Budapesti Ifjúsági Klub vezetői, akiket Juhász Ferenc esélyegyenlőségi referensünk is elkísért. Svédasztalos ebéddel kezdtünk, aztán ifjúsági workshop következett, a budapesti vendégek levezetésével.

Az első feladat: párban bemutatkozás egymásnak, ki ő, mivel foglalkozik stb. Második feladat: minden részvevő felírt cetlire egy általános problémát, ami őt magát vagy a fiatalokat érinti. Flipchartra felragasztották a cédulákat, összefoglalva átbeszélték az érintett problémákat. Majd két csoportban, egy kiválasztott probléma alapján eljátszottak egy szituációt a problémás esetről és ennek megoldási lehetőségéről. Izgalmas feladat volt, a fiatalok ötletesek, kreatívak voltak, ügyesen tudták megoldani a problémát. Utolsó feladat: a vezetők meséltek egy nemzetközi ifjúsági programról, tapasztalatokról, a jövőjéről. Gyorsan eltelt a workshop ideje.

A program zárásaként három kocsival elvittük a fiatalokat Fusion Játszóházba, ahol bowlingoztak, gokartoztak, az állatokat simogatták. Nagyon jól érezték magukat! Sándor Gábor elnökségi tag fotókat és filmet készített róluk, én szervezőként vettem részt.

Szalkai Iván megyei titkár